Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izsludināts konkurss par īsfilmu veidošanu Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmai

EasyGet.lv, 09.10.2012. 14:27

Rīga un Ūmeo pilsēta Zviedrijā 2014. gadā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētām. „Virtuālā studija URGA" no Latvijas un Ūmeo mītošā studija „Botnia film" izsludina ideju konkursu filmu veidotājiem.

Projektā aicināti piedalīties un ar savu fantāziju pārsteigt pārstāvji no abām 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētām un citām Eiropas pilsētām.

Konkurss paredz, ka līdz 2014. gadam taps vismaz sešas stereoskopiskā 3D kino īsfilmas par Rīgu nākotnē, kas kopā veidos pilnmetrāžas filmas programmu.

Iedvesma projektam gūta senajā un visiem zināmajā Latviešu teikā "Vai Rīga jau gatava?" Senie latvieši leģendā iekodējuši ideju par mūžīgo izaugsmi un atvērtību pārmaiņām, kas dzīva arī šodien – Rīga vēl tikai top. Autoriem, kas lēmuši savu radošumu izpaust scenārija veidā un piedalīties konkursā, jāspēlējas ar atklājumiem tehnoloģijās, enerģētikā, astronomijā, fizikā, ķīmijā, medicīnā, antropoloģijā un citās zinātnes jomās. Šis projekts ļauj realizēt vispārdrošākās transhumānistu un kvantu fiziķu, citu oriģināli domājošu cilvēku idejas, paredzot attīstības virzību nenoteikti tālā nākotnē, vienlaicīgi, izmantojot progresīvo s3D formātu.

Filmu pirmizrāde paredzēta 2014. gadā Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros.

Ar nolikumu var iepazīties interneta vietnē www.2annas.lv

Kontakti: riga3d@2annas.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV