Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Aicina uz diskusiju par Dziesmu svētku muzeju Latvijā

EasyGet.lv, 11.10.2012. 10:20

Trešdien, 17. oktobrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks pasākums "Dziesmu karš, muzeju karš?", informē muzeja pārstāve Maija Treile. Tuvojoties dziesmu svētku 140. jubilejai, sarīkojumā diskutēs par Dziesmu svētku muzeja nepieciešamību Latvijā.

Pēdējā laikā pieteikti vairāki neatkarīgi projekti par dziesmu svētkiem veltīta muzeja izveidi. Vai ir auglīgi attīstīt vairākus paralēlus plānus? Vai muzejam vajadzētu atrasties galvaspilsētā vai citviet? Kā saistošāk iepazīstināt apmeklētājus ar dziesmu svētku vēsturi?

Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra (dziesmu svētku rīkotāji) direktore Dace Melbārde, Dikļu dziesmu svētku muzeja pārzinātāja Inna Krēsliņa, Mūzikas, dziesmu un deju svētku muzeja iniciatore Eva Mārtuža, Dziesmu svētku biedrības valdes priekšsēdētāja un Dziesmu svētku centra idejas attīstītāja Antra Purviņa, Madonā iecerētā projekta Dziesmu svētku panorāma darba grupas vadītājs Mārtiņš Bergs.

Pasākuma gaitā ar videoieraksta palīdzību varēs iepazīt Igaunijas dziesmu svētku muzeju Tartu.

Diskusiju vadīs Dzintars Gilba, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

Sarīkojuma laikā bērniem iespēja piedalīties izglītojošā nodarbībā. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Papildu informācija: www.rmm.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV