Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jūrmalā atklās Daiļa Rožlapas jubilejas izstādi „Kokteilis mūža garumā"

EasyGet.lv, 12.10.2012. 11:02

16. oktobrī plkst. 18.00 Mākslinieku namā, Muižas ielā 6, Bulduros tiks atklāta gleznotāja un scenogrāfa Daiļa Rožlapas 80 gadu jubilejas izstāde „Kokteilis mūža garumā", informē Mākslinieku nama vadītāja Agnese Bule.

Izstādes darbi un iekārtojums atbilst izstādes rotaļīgajam nosaukumam. Būs gan veci, gan pavisam jauni darbi, būs arī paša mākslinieka veidotas sienas avīzes par savu dzīvi un radošo darbību. Izstādē būs skatāmi divi ļoti speciāli darbi, proti, veltījums Visvaldim Ziediņam un Arnoldam Plaudim, kuru ietekmi uz savu mākslu pats mākslinieks atzīmē kā neatsveramu.

Dailis Rožlapa dzimis 1932. gada 10. novembrī. 1954. gadā beidzis Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu, 1968. gadā - Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātņu nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1958. gada. Veidojis scenogrāfiju Rīgas, Valmieras, Liepājas, Kauņas, Šauļu, Paņevežas teātros. Dailis Rožlapa strādājis par mākslinieku inscenētāju Rīgas kinostudijā, piedaloties daudzu populāru latviešu filmu veidošanā - "Vella kalpi vella dzirnavās", "Pūt, vējiņi!", "Melnā vēža spīlēs", "Īsa pamācība mīlēšanā", "Aija", u. c. Līdztekus sasniegumiem teātrī un kino, Dailis Rožlapa aktīvi darbojas arī glezniecībā, sākumā akvareļa un eļļas, tad guašas un temperas, bet kopš 70-tajiem gadiem dažādās jauktās tehnikās, kuras labi varēsim apskatīt izstādē Mākslinieku namā.

Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV