Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Diskutēs par 40. gadu traģisko notikumu lomu šodienas Baltijas sabiedrībās

EasyGet.lv, 15.10.2012. 10:14

No 19. līdz 20. oktobrim Latvijas Universitātē norisināsies starptautisks simpozijs „20. gadsimta 40. gadu traumatiskās pieredzes pārvarēšana Baltijas valstīs", informē LU komunikācijas zinātnes doktorante Aija Rozenšteine.

Pagājušā gadsimta 40. gadu notikumi joprojām atbalsojas Baltijas valstu politikā un iedzīvotāju saskarsmē, tādēļ simpozija mērķis ir pulcināt sociālo un humanitāro disciplīnu pētniekus, kurus interesē Baltijas valstu attiecības ar šo traģisko pagātnes periodu (okupācijas, deportācijas, holokausts, kolektivizācija u. c.). „Tik fokusēta, bet vienlaikus arī daudzveidīga diskusija Latvijā notiks pirmo reizi," atzīst simpozija koordinators Mārtiņš Kaprāns. Viņš informē, ka pētnieki savos referātos galvenokārt centīsies parādīt, kā dažādi Baltijas atmiņu aģenti (vēsturnieki, politiķi, inteliģence u.c.) kopš neatkarības atgūšanas ir ietekmējuši kopīgu priekšstatu veidošanos par 40. gadu notikumiem un kā darbs ar traumatisko pagātnes matojumu sekmē vai traucē sabiedrības saliedētībai.

Simpozijs notiks Latvijas Universitātes Muzeja zālē, un tajā ar referātiem uzstāsies pētnieki no Baltijas valstīm, Nīderlandes, Zviedrijas, Francijas, Amerikas, Vācijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas.

Starptautiskais simpozijs ir tapis, pateicoties Fridriha Eberta Fonda, Margas un Kurta Molgārdu Fonda un valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte" atbalstam. Simpoziju organizē Latvijas Universitātes Sociālās atmiņas pētniecības centrs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV