Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Klāt "Grejas anatomijas" jaunākā sezona

EasyGet.lv, 15.10.2012. 10:39

Tikai nepilnu mēnesi pēc pasaules pirmizrādes, izklaides kanāls FOX Life arī Latvijas skatītājiem piedāvā kulta seriāla Grejas anatomija jaunāko un, iespējams, noslēdzošo sezonu.

No 17. oktobra trešdienās plkst. 20:00 skatītāji varēs turpināt sekot Meriditas Grejas un viņas kolēģu ikdienai, kur paralēli cilvēku dzīvību glābšanai norisinās ne mazāk dramatiski notikumi pašu ārstu un viņu līdzcilvēku likteņos.

Seriāla jaunā sezonā Grejas anatomijas varoņu dzīves kardināli mainīsies – nekas vairs nebūs tā, kā bija līdz šim. Traģiskā aviokatastrofa maina ne tikai izdzīvojušo varoņu, bet arī viņu draugu un kolēģu dzīves. Daži Grejas anatomijas ārsti būs spiesti pamest savu komforta zonu un atgriezties Sietlas slimnīcā nu jau pacientu lomā. „Ārsti, paši kļūstot par pacientiem, bieži vien ir bailīgāki, jo viņi zina vairāk nekā pacients, kuram nav izglītības medicīnas jomā. Viņi zina, ka rezultāts var būt gan pozitīvs, gan negatīvs", atzīst Rīgas Stradiņa universitātes un klīnikas Headline ārsts, Dr. Kaspars Peksis.

„Runājot par medicīnas seriāliem, varu teikt, ka tie noteikti ir patiesāki nekā dažas asa sižeta filmas. Medicīnas TV drāmas ir vairāk pietuvinātas realitātei, jo situācijas jau nav gluži izdomātas, tāpat kā personāži – noteikti ir kādi prototipi. Tāpat, ja runājam par ciešajām attiecībām, ko redzam seriālā Grejas anatomija, tās arī ir raksturīgas mūsu profesijai. Ārsti kopumā ir noslēgts kolektīvs, un atkarībā kultūras un mentalitātes, bieži vien atrodoties paaugstināta stresa vidē, veidojas specifiskas un ciešas attiecības", turpina K. Peksis.

Pēc pasaules mediju ekspertu domām Grejas anatomija ir atstājusi savu ietekmi uz cilvēku ikdienu un izpratni apkārt notiekošo – tas nav tikai seriāls, bet gan sava veida fenomens. Kad tika rādītā 8. sezonas noslēguma sērija, Ņujorkas ielas esot bijušas netipiski tukšas un ir bijis brīvi iespējams dabūt galdiņu pilsētas pat vispopulārākajos restorānos. Seriāla panākumu atslēga slēpjas faktā, ka sižetiskā līnija un tik precīzais reālās dzīves atainojums, spējis piesaistīt ne tikai sieviešu, bet nav atstājis vienaldzīgus arī vīriešus, bērnus un cita gadagājuma cilvēku.

Grejas anatomijas vēsture sākās 2005. gadā, kad tika filmēta pirmā sezona. Seriāls, tā veidotāji un aktieri apbalvoti gan ar prestižo godalgu Zelta globuss, gan trim EMMY balvām, saņemti vēl dažādi apbalvojumi un neskaitāmas nominācijas.

Izklaides kanālā FOX Life seriāla Grejas anatomijas jaunākā, 9. sezona, būs pieejama ar latviešu un krievu valodas subtitriem.

Latvijā kanāls FOX pieejams pie tādiem televīzijas operatoriem kā Lattelecom, Baltcom, Izzi, Livas un Latnet TV.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV