Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Kaspars Groševs atklās personālizstādi "H"

EasyGet.lv, 15.10.2012. 14:45

Kaņepes Kultūras centrā 19. oktobrī plkst. 19.00 notiks Kaspara Groševa personālizstādes „H" atklāšana, informē kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Hlevinska.
Kaspars Groševs atklās personālizstādi "H"

Laikmetīgās mākslas izstādes „H" nosaukumā esošās trīs līnijas skan kā neīsti smiekli vai noklīdusi nots kaut kur starp sol un la bemolu. Izstādes viducī nesteidzīgi risinās koncerts - aptuveni divas nedēļas ilgs notikums, kurā piemirstu un pavisam nesenu popdziesmu pēdējie akordi kļūst par mērvienībām. Pie dažām sienām atrodas zīmējumi, kas līdzīgi notīm izkārtojas laikā – pēc nedēļas tie izskatīsies jau citādāk kā atklāšanas vakarā. Tajos ātri pieraksti brīžiem kļūst par nestabiliem, nerealizētiem objektiem vai iedomātām diognālēm telpā. Trīs līnijas izstādes nosaukumā var kļūt par sākumu laika mērījumiem.

Dažkārt, pirms krāsas ir pilnībā izžuvušas, bet līnijas vēl nav sākušas mainīt savu izvietojumu, tās saglabā mūžīgai piemiņai, pierakstot mirkli starp rādītājpirksta salocīšanu un fotoaparāta slēdža klikšķi. Kad nozūd ēnas, bet līdz ar tām arī rāmji un tušas triepieni, paliek kopijas. Dažkārt kopijas ir viss, kas atliek, vēl pirms mūzika ir sākusi skanēt.

Izstāde būs apskatāma 30. oktobrim katru dienu līdz no plkst. 16.00 – 20.00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15. Ieeja - bez maksas.

Kaspars Groševs (1983) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2005. gada. Regulāri raksta žurnālam "Studija", mazāk regulāri veido raidījumu "Vīzijas" radio „NABA", visai neregulāri uzstājas eksperimentālās mūzikas koncertos. 2011. gadā kim? Laikmetīgās mākslas centrā bija skatāma mākslinieka personālizstāde "I/O. Bez ienaidniekiem".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV