Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dzintras Gekas filma "Sibīrijas bilance" izrādīta festivālā Krievijā

EasyGet.lv, 15.10.2012. 15:23

Septembra beigās Jekaterinburgā notika Starptautiskais filmu festivāls "Tikšanās ar Krieviju". Festivāla konkursa programmā bija iekļauta Dzintras Gekas filma "Sibīrijas bilance", kas tika apbalvota ar žūrijas specbalvu par labāko režisora darbu.

Pēc filmas izrādīšanas notika preses konference, kurā festivāla dalībnieki un žurnālisti diskutēja par vēstures atspoguļošanu Krievijas filmās. Klātesošajiem radās viedoklis, ka pārāk maz zināms par Baltijas valstu iedzīvotāju deportācijām 1941. un 1949.gadā. Nezināšana radījusi negatīvu attieksmi Krievijas sabiedrībā. Festivāla dalībnieki no Krievijas izteica vēlēšanos izrādīt Dzintras Gekas filmas savās pilsētās un arī pašiem veidot filmas par Lielo teroru Krievijā 1937. gadā un cilvēkiem, kuri piedzīvojuši izsūtījumu. 25. septembrī Maskavā Memoriāla namā, piedaloties Latvijas vēstniekam Edgaram Skujam, tika izrādīta Dzintras Gekas filma "Piemini Sibīriju". Janvārī Maskavā plānots izrādīt filmu "Gvido Zvaigzne".

Piedalīties festivālā Jekaterinburgā bija uzaicināta arī Rīgas Kinostudija, speciālajā programmā demonstrējot un komentējot Andreja Mamikina un Staņislava Kokšarova dokumentālo filmu "Tēvijas dūmi." Rīgas Kinostudija saņēma diplomu par kultūras sakaru uzturēšanu un vienojās par kopprojektu - dokumentālo filmu par Rīgas Kinostudiju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV