Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs noslēdz divdesmito radošo sezonu

EasyGet.lv, 22.10.2012. 15:57

Sestdien, 20. oktobrī, Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā notika 20. radošās sezonas svinīgs noslēgums.
Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejs noslēdz divdesmito radošo sezonu

Vispirms tika atvērts albums „Pedvāle 20", kurā fotoattēlos un tēlnieka Ojāra Feldberga komentāros ir atspoguļota Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja veidošana un attīstība no 1991. gada līdz pat 2012. gadam. Albumā „Pedvāle 20" vairāk nekā trīssimts lapaspusēs apkopoti materiāli par Pedvāles vēsturi, muzeja veidošanas gaitu un dažādiem radošajiem notikumiem – plenēriem, simpozijiem, radošajām darbnīcām, konferencēm –, kā arī to laikā tapušajiem mākslas darbiem – skulpūrām, instalācijām, vides obejktiem, grafikām, gleznām un performancēm. Albuma saturu veidojis Ojārs Feldbergs. Tas izdots divās valodās – latviešu un angļu. Albuma izdošanu atbalstījusi Rīgas Brīvostas pārvalde, Talsu novada pašvaldība, ASV vēstniecība Rīgā un laikraksts „Talsu vēstis".

Sezonas noslēguma svinību turpinājumā Ojāra Feldberga vadībā tika īstenota 20 akmeņu stādīšana Pedvāles Akmeņu stādījumu laukā. Šos akmeņus iestādīt Ojārs Feldbergs uzaicināja 20 cilvēkus, kuri devuši savu pienesumu Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja attīstībā.

Stādīšanas rituāla noslēgumā Ojārs Feldbergs iestādīja akmens sēklu, kas uz Pedvāli atceļojusi no Afganistāna. Šo akmens sēklu uz Pedvāli no Meimanas militārās bāzes atveda Latvijas Radio žurnāliste Ina Strazdiņa. Pirms šī akmens iestādīšanas Pedvāles Akmeņu stādījumu laukā visi klātesošie, sniedzot to no rokas rokā, nodeva tam savus vēstījumus. Ar šo rituālu iepriekšējos gados iestādītajām akmens sēklām no Vjetnamas, Taizemes, Izraēlas, Portugāles, Argentīnas, Zviedrijas, Nīderlandes, Indijas un Ēģiptes pievienojās jauna akmens sēkla no Afganistānas.

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja darba laiks: katru dienu 10:00 – 16:00.

Foto: Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja direktors Ojārs Feldbergs stāda Afganistānas akmens sēklu. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV