Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

LNMM izsludina konkursu "Saskati iracionālo!"

EasyGet.lv, 22.10.2012. 18:01

No 1. līdz 15. novembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls aicina piedalīties fotoattēlu un radošu izpausmju virtuālajā konkursā „Saskati iracionālo!", kas norisināsies mākslinieka Jura Utāna personālizstādes „Utāns glezno un uzvar!" ietvaros i.z. Arsenāls profilā sociālajā tīklā Facebook.
LNMM izsludina konkursu "Saskati iracionālo!"

Indivīds dažādus sev vai kopienai netīkamus faktus saskata un sastop sabiedriskajās norisēs, reizēm paužot mutisku vai rakstisku nepatiku. Mākslinieki personisku komentāru ietver mākslas darbā. Juris Utāns savās gleznās ataino subjektīvu pieredzi un apkārtējā vidē saskatītās absurdās situācijas, kurās cilvēks nonāk bezizejas stāvoklī. Pārdomu paušanai viņš izmanto klasisko mākslas mediju – glezniecību, bet ienes tajā laikmetīgumu ar attēloto sižetu loku.

Par iedvesmu konkursa dalībnieku fotogrāfiju tematikai un apstrādes metodei var kalpot jebkurš interesants notikums, par kuru iespējams pastāstīt, izmantojot kolāžas principu un spēcīgus krāsu kontrastus, ko savos darbos realizē arī mākslinieks.

Fotogrāfijas no 1. līdz 15. novembrim var publicēt Arsenāla profilā vai sūtīt uz e-pasta adresi Laura.Dravniece@lnmm.lv, norādot autoru, darba nosaukumu (vai rakstisku komentāru attēlotajam notikumam) un radīšanas gadu. Konkursa noslēgumā darbus izvērtēs gleznotājs Juris Utāns un muzeja darbinieku veidotā žūrija. Radošākajiem un veiksmīgākajiem dalībniekiem balvās būs izstādes „Utāns glezno un uzvar!" katalogs ar Jura Utāna autogrāfu (sastādītāja Diāna Barčevska, LU Akadēmiskais apgāds, 2012).

Dalībai konkursā un iesūtīto darbu ekspozīcijas apskatei nepieciešams reģistrēties tīklā Facebook un pievienoties izstāžu zāles Arsenāls (lietotāja vārds: Lnmm Arsenāls) draugu lokam, nospiežot muzeja profila lapā pogu „Like" („Man patīk!").

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina visus savus draugus un kultūras interesentus iesaistīties un līdzdarboties muzeja aktivitātēs sociālajos tīklos un vienmēr būt informētiem par aktuālo.

Papildus informācija pie Lauras Dravnieces, zvanot pa tālruni (+371) 67 357527 vai rakstot uz e-pastu Laura.Dravniece@lnmm.lv.

Foto: Juris Utāns. Augusts – Rīga – Ogre – Referendums – Pēcpusdiena – Svelme – Darba Lopi – Karš – Nācija – Referendums – Sviests. 2008. Audekls, akrils. Mākslinieka īpašums. Foto (c) Jānis Mīlbrets

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV