Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

LTV7 dokumentālo filmu programmā – tualešu neizstāstītā vēsture

EasyGet.lv, 23.10.2012. 11:02

Starp vairākiem šīs nedēļas pieturas punktiem LTV7 dokumentālo filmu programmā– izceļas 2012. gada britu dokumentālais stāsts „Tualete. Neizstāstītā vēsture", kuru LTV7 piedāvā skatīties ceturtdien, 25. oktobrī, pulksten 20:30, informē LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.

Tualete ir būtiska mūsu dzīves sastāvdaļa. Aprēķini liecina, ka dzīves laikā cilvēks šajā telpā pavada aptuveni trīs gadus. Taču par mūsu sabiedrībā par tualetēm runā ne labprāt... Filmas „Tualete. Neizstāstītā vēsture" veidotāji met izaicinājumu aizspriedumiem un pieņēmumiem, atklāti runā par tualešu nozīmi pasaules kultūrā un pēta to vēsturi Lielbritānijā un citur pasaulē. Spānija, Senā Roma, Ķīna, Japāna un Bangladeša – ceļojuma pieturas punkti ir ne tikai vēsturiski nozīmīgas, izsmalcināti skaistas un funkcionālas tualetes telpas, bet arī pavisam savādas un ekscentriskas mazmājiņas.

LTV7 šonedēļ turpina arī dokumentālās filmas „Liels. Lielāks. Lielākais" lielo objektu epopeju. Šoreiz – ceturtdien, 25. oktobrī, pulksten 22:55, stāsts par pasaulē lielāko kruīza kuģi - 18 stāvus augsto „Independence of the Seas", kurā pieczvaigžņu istabiņās var ietilpt 4300 pasažieru, kuri var iepirkties 130 metrus garā iepirkumu centrā, peldēt viļņu simulatorā, skatīties šovu 1000 sēdvietu teātrī.

Īpašas dokumentālas filmas skatieties LTV7 darbadienu vakaros!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV