Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Okupācijas muzejs pārcelšanos uz pagaidu telpām iezīmē ar plašu programmu

EasyGet.lv, 25.10.2012. 10:11

Atzīmējot pārvākšanos no pastāvīgās mājvietas Vecrīgā uz pagaidu telpām bijušās ASV vēstniecības telpās Raiņa bulvārī 7 Okupācijas muzejs organizēs svinīgu pārcelšanās gājienu, pateicības un atvadu vakaru muzeja atbalstītājiem, starptautiskās krimināltiesas izspēli jauniešiem, filmu nedēļu „Ziemeļu gaismas stāsti" un svinīgu pagaidu ekspozīcijas atklāšanu Lāčplēša dienā, informē muzeja sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Krieviņa.
Okupācijas muzejs pārcelšanos uz pagaidu telpām iezīmē ar plašu programmu

25. oktobrī pulksten 11.30 notiks simbolisks pārcelšanās gājiens no muzeja Strēlnieku laukumā uz pagaidu telpām bijušās ASV vēstniecības telpās Raiņa bulvārī 7. Zīmīgus muzeja krājuma priekšmetus uz pagaidu mājvietu palīdzēs pārvietot Saeimas Okupācijas muzeja Saeimas atbalsta grupas deputāti, Okupācijas muzeja biedrības biedri un darbinieki. Gājienu kuplinās Rīgas 6. vidusskolas pūtēju orķestris.

26. oktobrī Pasaules Brīvo Latviešu apvienības (PBLA) valdes priekšsēdis Jānis Kukainis muzeja ziedotājiem un atbalstītājiem paziņos PBLA lēmumu nominēt 2013. gadu par Okupācijas muzeja gadu. Muzeja vadība pasniegs goda rakstus Daugavas Vanagu centrālajai valdei Rīgā, Okupācijas muzeja atbalsta grupai ASV un pārstāvjiem Kanādā, Austrālijā un Lielbritānijā.

No 25. līdz 30. oktobrim risināsies muzeja organizēta Starptautiskās krimināltiesas simulācija, kurā jaunieši no četrām Baltijas jūra reģiona valstīm (Latvijas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas) izspēlēs trīs Starptautiskās krimināltiesas procesus. Pasākuma programma pieejama muzeja mājas lapā www.omf.lv

No 12. līdz 18. novembrim norisināsies starptautiskais filmu festivāls „Ziemeļu gaismas stāsti", kurā izrādīs filmas, kas pēdējos gados tapušas Latvijā un kaimiņvalstīs. Filmas un ar tām saistītās papildus aktivitātes interesentiem būs pieejamas bez maksas – kā muzeja dāvana Latvijas valsts dzimšanas dienā.

11. novembrī notiks muzeja pagaidu ekspozīcijas atklāšana Raiņa bulvārī 7. Atklāšanas goda viešņa būs Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Foto: Latvijas Okupācijas muzejs. Foto (c) flickr.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV