Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Vijolnieka Arvīda Norīša 110 gadu jubilejai veltīts sarīkojums

EasyGet.lv, 25.10.2012. 10:23

Trešdien, 31. oktobrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz sarīkojumu "No rīt' Norīt' nevar norīt*", kas veltīts vijolnieka Arvīda Norīša 110 gadu jubilejai, informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.

Pasākumā notiks Jāzepa Vītola skaņdarbu, kurus viņš rakstījis Vācijas DP nometnēs Arvīda Norīša vadītajam Latviešu stīgu kvartetam, pirmatskaņojums Latvijā.

Stāstījumu par Arvīda Norīša un Latvju stīgu kvarteta darbību bagātinās foto un video materiāli, tai skaitā fragments no Viļa Lapenieka 1947. gadā DP nometnēs uzņemtās dokumentālās filmas Kas mēs esam un ko mēs spējam, kurā spēlē Latviešu stīgu kvartets. Apmeklētāji tiks iepazīstināti arī ar Arvīdam Norītim piederējušās vijoles skanējumu un stāstu par to.

Sarīkojumā piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu stīgu kvartets un vijolnieks Arnolds Kupčs. Sarīkojumu vadīs Inese Žune, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

Sarīkojuma laikā bērniem iespēja piedalīties izglītojošā nodarbībā. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

*Arvīda Norīša teiciens, ko viņš bieži lietojis saskarsmē ar saviem audzēkņiem un citiem mūziķiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV