Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izrāde "Četras naktis" Ģertrūdes ielas teātrī

Agnese Dzene, 25.10.2012. 18:56 | komentāri (4)

Režisors Andrejs Jarovojs un dzejniece, dramaturģe Inga Gaile ar savu trešo kopdarbu, izrādi, kuras pamatā ir Fjodora Dostojevska stāsts “Baltās naktis”, trāpa desmitniekā.
Izrāde "Četras naktis" Ģertrūdes ielas teātrī

Galerijas:

Pārveidota mūsdienīgā versijā, šī izrāde kļūst par vieglo žanru. Izrāde tikpat labi piestāv vakaram pēc garas darba dienas, cik svētdienas pusdienlaikam. Tikpat labi tā var patikt pusaudzim, kurš ir samežģījies attiecību un mīlestības meklējumos, kā vecmāmiņai, kurai šajā jomā viss jau sen labi zināms. Tā nav ne skuķu, ne puiku izrāde. Tas ir kompromiss. Skaties, brīnies, smejies, ieklausies, aizdomājies un beigās saproti – viss ir kā dzīvē, nekādu brīnumu nebūs. Uzraksts "no miracle here" visu izrādes laiku izgaismojas uz fona. Brīdinošā nolūkā tas redzams arī, pirms izrāde vēl sākusies.

Grupas „Dzelzs vilks" repertuārā ir dziesma ar vārdiem "patīk Anitai Jānis. Jānis sapnī redz Annu. Annas sirdī krīt Anita. Un liktenim viņi tic." Izrāde ir radniecīga šīm rindām. Katrs no varoņiem skatās savā virzienā un kopīgu laimi nerod. Tomēr viena no sirdīm kļūst laimīga, jo turpina ticēt mīlestībai.

Izrāde ir triju aktieru kopdarbs. Uz skatuves kāpj jau sevi pierādījuši meistari kā Iveta Pole, kuru liela daļa atceras no filmas „Kolka Cool", Edgars Samītis, kas sevi pierādījis Jaunajā Rīgas teātrī, un jaunā aktrise Anta Aizupe, kuru atzinīgi novērtējusi „Spēlmaņu nakts" balvas žūrija, izvirzot aktrisi nominācijai Gada debija skatuves mākslā.

Izrāde „Četras naktis" nav piesmakusi ar klasiskiem un visiem sen zināmiem teātra mākslas paņēmieniem. Ir sajūta, ka darbs ir radīts šeit un tagad. Pirms pāris nedēļām pašu aktieru piedzīvots atgadījums. Tas ir jaunavīgs un dzirkstošs darbs, kas iedvesmo arī skatītāju.

Izrādi "Četras naktis" Ģertrūdes ielas teātrī varēs noskatīties 16. un 17. novembrī.

Foto: Skats no izrādes "Četras naktis". Foto (c) Anna Vilnīte 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV