Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Novembrī LTV7 – plaša dokumentālo filmu programma

EasyGet.lv, 01.11.2012. 10:38

LTV7 novembrī piedāvā plašu dokumentālo filmu programmu, ko ievadīs režisora Silvēna Tensona 2011. gadā tapusī filma „Vienatnē ar Baikālu".

Pirmdienās, sākot no 5. novembra, pulksten 20:00 LTV7 rādīs franču dokumentālistu veidotas filmas, kuras saista ekstrēms piedzīvojums Sibīrijā un Antarktīdas ledus klajumos. 5. novembrī tā būs režisora Silvēna Tensona 2011. gadā tapusī filma „Vienatnē ar Baikālu", kurā filmas autors – rakstnieks un piedzīvojumu meklētājs – savas 40. dzimšanas dienas priekšvakarā nolemj doties vientuļā ceļojumā un pieredzēt dzīvi, kas vienkāršota līdz pašām svarīgākajām lietām.

12. novembrī LTV7 rādīs režisora un ziemeļu pētnieka Nikolā Vanjē 2006. gada filmu „Sibīrijas odiseja", kurā pats filmas autors dodas 8000 kilometru garā ceļojumā suņu pajūgā cauri taigai, tundrai un pāri kalniem. Šis ceļojums ir ne vien sapņa piepildījums, bet arī izaicinājums, kurā netrūkst briesmu. Savukārt 26. novembrī pirmdienu dokumentālo filmu programmu papildinās 2007. gada filma „„Spārni" virs Antarktīdas" – stāsts par to, kā trīs izpletņlēcēji paveic to, kas vēl nevienam nav izdevies, proti, lēcienu virs Antarktīdas.

Otrdien, 6. novembrī, pulksten 21:00, LTV7 sāks demonstrēt franču dokumentālo daudzsēriju filmu „Klimata pārmaiņas", kas piedāvā iespēju iepazīt polārlapsu, ziemeļbriežu un Nīlas krokodilu ikdienas rūpes un paraudzīties uz klimata pārmaiņām no dzīvnieku skatu punkta.

Darbadienās, sākot no 7. novembra, pulksten 19:30 LTV7 rādīs dokumentālo seriālu „Norvēģijas dabā", kurā ģeologi meklē apliecinājumu tam, ka savā laikā Norvēģija atradusies dienvidos no ekvatora. Kā gan citādi rast izskaidrojumu, ka jūra izveidojusies kalnos tūkstoš trīssimt metru augstumā? Tāpat tiek skaidrota un argumentēta fjordu rašanās un citu grūti izskaidrojamu parādību izcelsme.

Novembrī trešdienās LTV7 skatītājus sagaida turpinājums dokumentālajam stāstam par lielajiem un lielākajiem objektiem - „Liels, lielāks, lielākais 2", bet ceturtdienās, pulksten 20:30, jau sākot no 1. novembra, stāsti par marginālām parādībām. 1. novembrī tā būs filma „Grafiti. Cīņa par izteiksmes brīvību" (2011), 22. novembrī – dokumentālā filma „Panku sindroms" (2012), bet no 29. novembra – astoņu dokumentālo filmu cikls „Kāpēc nabadzība?" (Dānija, 2012). Pirmajā cikla sērijā – stāsts par nabadzību vara krājumiem bagātajās Āfrikas valstīs.

Sestdien, 10, novembrī, pulksten 16:50 LTV7 piedāvā britu dokumentālo filmu „Apzinies saistības", kurā astoņi dažādi cilvēki dalās pieredzē par to, kā un kādēļ izvēlējušies veselīgu, pilnvērtīgu un videi nekaitīgu dzīvesveidu, kļūstot par vegāniem.

18. novembrī pulksten 18:35 LTV7 skatītājus sagaida arī īpašs notikums – režisora Bruno Šulca dokumentālās filmas „Kāpiens pēc Sapņa" (Latvija, 2011) televīzijas pirmizrāde. 1990. gadu sākumā „Ginesa rekordu grāmatā" tika izveidota sadaļa „Lielākais augstums, kādā braukts ar velosipēdu"... Kopš tiem laikiem Bruno Šulcs lolojis sapni pārspēt rekordu un kļūt par pirmo cilvēku, kas ar divriteni nokļuvis 7546 metrus augstā Muztagatas kalna virsotnē. 2001. gadā Bruno Šulcs devās uz Ķīnas rietumiem, lai sāktu ceļu pretim rekordam. Tomēr šis, tāpat kā vēl trīs nākamie mēģinājumi, cieta neveiksmi. 2008. gadā pārdrošais un apņēmības pilnais ceļotājs izlēma, ka pēdējo reizi jāmēģina iekarot kaprīzo kalnu... Filma ir Bruno Šulca ceļojuma piezīmes un video dienasgrāmata, kurā pastāstīts par gatavošanos izšķirošajai ekspedīcijai un par ceļu pretim Muztagatas kalna smailei.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV