Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kristīne Gailīte iepazīstinās ar Lūcijas Garūtas solodziesmām

EasyGet.lv, 02.11.2012. 10:04

Trešdien, 7. novembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks Lūcijas Garūtas 110 gadu jubilejai veltīts sarīkojums "Garūtas dziesmas", kura centrā mazāk zināma komponistes daiļrades daļa – solodziesmas, informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.
Kristīne Gailīte iepazīstinās ar Lūcijas Garūtas solodziesmām

Komponistes, pianistes un pedagoģes Lūcijas Garūtas vārds visbiežāk tiek saistīts ar kantāti "Dievs, Tava zeme deg!", kaut galvenais žanrs viņas daiļradē ir solodziesma. Turklāt vairāk nekā pusei no aptuveni 200 dziesmām pati komponiste sacerējusi arī tekstus.

Sarīkojumā tiks atskaņotas Lūcijas Garūtas solodziesmas, kas glabājas operdziedātājas Mildas Brehmanes-Štengeles kolekcijā muzeja krājumā un publiski nav atskaņotas aptuveni 70 gadu. Dziedās Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Gailīte, pie klavierēm – Edgars Tomševics. Pasākumā piedalīsies komponistes māsas mazmeita, Lūcijas Garūtas fonda vadītāja Daina Pormale un Garūtas skolniece, muzikoloģe Ilma Grauzdiņa.

Vēsturiskos ierakstos skanēs Mildas Brehmanes-Štengeles un Marisa Vētras balss pašas komponistes klavieru pavadījumā. Vakaru papildinās fotomateriāli no RMM krājuma un Dainas Pormales arhīva. Sarīkojumu vadīs Dzintars Gilba, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

Sarīkojuma laikā bērniem iespēja piedalīties izglītojošā nodarbībā. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Sarīkojums top sadarbībā ar Lūcijas Garūtas fondu.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Lūcija Garūta, 1930. gadi. Fotogrāfs: nezināms. RTMM 53495

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV