Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Rīgas Biržā" būs pieejams audiogids

EasyGet.lv, 02.11.2012. 15:33

No 6. novembra Mākslas muzeja „Rīgas Birža" apmeklētājiem būs pieejams audiogids. Kopā 42 stāstos latviešu, angļu un krievu valodās interesenti varēs iepazīt 37 īpašus mākslas darbus, kas skatāmi muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, kā arī dzirdēt stāstus par Rīgas biržas nama vēsturi, rekonstrukciju un telpu pielāgošanu muzeja kolekciju eksponēšanai, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
„Rīgas Biržā" būs pieejams audiogids

Mākslas muzejā „Rīgas Birža" ir apskatāmas četras pastāvīgās ekspozīcijas – Austrumu galerija, Gleznu galerija, Sudraba kabinets un Rietumu galerija.

Austrumu galerijā eksponēta plaša Japānas, Ķīnas, Indijas un Indonēzijas tradicionālā māksla. Audiogids piedāvā apmeklētājiem uzzināt daudz interesantu faktu par Austrumu galerijas ekspozīciju un jo īpaši par Ķīnas porcelāna izstrādājumiem.

Gleznu galerijā, kas izvietota Venēcijas un Makarta zālēs, apskatāma Rietumeiropas 16.–19. gadsimta glezniecība. Venēcijas zālē audiogida stāstījums sākas ar 16. gadsimta Nīderlandes glezniecības spilgtākajiem paraugiem un turpinās ar ieskatu Flandrijas un Holandes Zelta laikmeta mākslā. Stāstījumu Venēcijas zālē noslēdz 16. gadsimta Vācijas un 17. gadsimta Itālijas mākslas darbi.

Makarta zālē audiogids sniedz iespēju klausīties stāstu par skatītāju iemīļotajām 19. gadsimta itāļu tēlnieku skulptūrām – Pjetro Tenerāni „Psīhi" un Luidži Bjenemē „Bakhanti". Ekspozīcijas zāles dominante ir austriešu gleznotāja Hansa Makarta apjomīgais darbs „Lapitu un kentauru cīņa", kā arī vācu romantisma laika māksla.

Sudraba kabinetā, kas iekārtots līdzās Rietumu porcelāna galerijai, dzirdams stāsts par muzeja sudraba kolekcijas veidošanos. Kā nozīmīgākie eksponāti izcelti Faberžē nama izstrādājumi.

Rietumu galerijā aplūkojama muzeja plašā Rietumeiropas porcelāna kolekcija, kas raksturo laika posmu no 18. līdz 20. gadsimtam, ar uzsvaru uz senākajām kolekcijām. Atbilstoši porcelāna kolekciju izvērsumam muzeja krājumā, dzirdami stāsti par Francijas, Vācijas, Austrijas, Lielbritānijas un Dānijas porcelānu. Atsevišķā kabinetā eksponēta viena no lielākajām muzeja vērtībām – Meisenes Karaliskās porcelāna manufaktūras izstrādājumi, kas iezīmē Eiropas porcelāna pirmsākumus. Rietumu galerijā var iepazīt arī 19. gadsimta pirmās puses glezniecību un tēlniecību.

Audiogida stāstījums sniegs priekšstatu par Mākslas muzeja „Rīgas Birža" vēsturi un kolekcijām gan tiem, kas viesosies tajā pirmo reizi, gan mākslas mīļotājiem, kas vēlēsies vairāk uzzināt par jau redzētajiem darbiem.

Ar laiku muzeja audiogida ierakstu skaitu plānots paplašināt, pievienojot jaunus stāstus.

Audiogida cena: pieaugušiem LVL 3,50; skolēniem, studentiem un pensionāriem LVL 2,40.

Projekts tapis sadarbībā ar firmu SIA „Baltaudio".

Mākslas muzeja „Rīgas Birža" audiogids. 2012. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV