Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīgas Porcelāna muzejs Latvijas neatkarības svētkos sarūpējis īpašu programmu

EasyGet.lv, 05.11.2012. 11:22

Godinot Lāčplēša dienu 11. novembrī un Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu 18. novembrī, Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem vairākus notikumus, veltītus šiem zīmīgajiem datumiem, informē muzeja pārstāve Iliana Veinberga.

Valsts svētku noskaņās 11. un 18. novembrī no plkst. 11.00 līdz 18.00 Rīgas Porcelāna muzejā notiks īpaša „Svētku darbnīca"; tās ietvaros muzeja apmeklētāji profesionālas mākslinieces Astras Kaprānes vadībā varēs apgleznot īpaši šim pasākumam izstrādāto porcelāna formu – Latvijas ģeogrāfisko karti. Atgādinām, ka ikvienam interesentam ir iespēja jau laicīgi sagatavoties svinīgiem brīžiem, apmeklēt Rīgas Porcelāna muzeja darbnīcu arī piektdienās un sestdienās un pašrocīgi veidot suvenīrus no porcelāna, kā arī apgleznot līdzpaņemtos vai uz vietas iegādājamos porcelāna traukus: krūzes, šķīvjus, vāzītes u.c.

18. novembrī muzejs saviem apmeklētājiem dāvina iespēju apskatīt visu pastāvīgo ekspozīciju, kā arī 7. Starptautisko mazo formu porcelāna izstādi un mūsdienu mākslinieku veikumu „Mežotnes porcelāns" bez ieejas maksas.

Lai nedēļa starp 11. un 18. novembri noritētu svinīgā gaisotnē, Rīgas Porcelāna muzejs aicina uz izstādes „Mežotnes porcelāns" atklāšanu otrdien, 13. novembrī, plkst. 17.00.

Šī gada vasarā, jūlijā, Mazajā Mežotnes pilī, pēc uzņēmēju Regīnas un Andra Deičmaņu iniciatīvas, ir noticis unikāls plenērs - tajā vienkopus tika pulcināti Latvijas, kā arī citvalstu mākslinieki, kuru uzdevums bija strādāt ar porcelānu. Par pamatu ņemot dizainera Āra Segliņa īpaši šim plenēram izstrādātās porcelāna tējkannu un pialu formas, deviņu dienu laikā tās apgleznoja gan ar porcelāna jomu saistīti, gan arī nesaistīti mūsdienu mākslinieki: Jūlija Žukova - viena no vadošajām māksliniecēm Imperatora Porcelāna Rūpnīcā Sanktpēterburgā, starptautiski atzītā lietuviešu māksliniece Daļa Laučkaite – Jakimavičiene, Tatjana Krivenkova, Helēna Heinrihsone un Ivars Heinrihsons.

No 15. līdz 18. novembrim Rīgas Porcelāna muzejs piedalās gaismas festivālā „Staro Rīga", kuras laikā tiks izstādīta Arņa Stasaiša videoinstalācija „Dārgumu kaleidoskops" Četru dienu laikā no 18:00 līdz 23:00 Vecrīgā, pārejā no Jāņa sētas uz Konventa sētu, kur zemes līmenī atrodas ikdienā lielu interesi izraisošs logs, ikvienam interesentam būs iespēja pa to ieskatīties un ieraudzīt ne tikai senās Rīgas velves, bet arī kā caur 'burvju aku' vai brīnumu spoguli ielūkoties Rīgas Porcelāna dārgumu krājumos – aizraujošā gaismu, krāsu un formu spēlē.

Rīgas Porcelāna muzejs, Kalēju ielā 9/11 (Konventa sētā)pmeklētājiem atvērts no 11:00 – 18:00 katru dienu, izņemot pirmdienas. Tālrunis uzziņām: 67012944

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV