Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Animācijas filma par Loti saņem balvu Čikāgas bērnu filmu festivālā

EasyGet.lv, 05.11.2012. 17:22

Latvijas un Igaunijas kopražojuma filma "Lote un Mēnessakmens noslēpums" apbalvota vienā no prestižākajiem ASV filmu festivāliem – Starptautiskajā Čikāgas bērnu filmu festivālā, kas norisinājās no 26. oktobra līdz 4. novembrim, informē filmu studijas Rija pārstāve Andra Jakoviča.
Animācijas filma par Loti saņem balvu Čikāgas bērnu filmu festivālā

Pieaugušo žūrija filmai piešķīrusi 2. vietu pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā.

Priecīgo ziņu Lote saņēma tieši savā Vārda dienā, kad līdz ar šo vēsti varēs nosvinēt panākumus arī citos festivālos. 10. Starptautiskajā animācijas filmu festivālā Tindirindis, kas no 22. līdz 28. oktobrim notika Viļņā, filma saņēmusi diplomu par "sirsnīgas, draudzīgas un labsirdīgas pasaules veidošanu".

Savukārt Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā Armēnijā, kas no 21. līdz 25. oktobrim notika Erevānā, filma no starptautiskās pieaugušo žūrijas saņēmusi specbalvu animācijas filmu kategorijā.

Atzīmējot Latvijas valsts svētkus, 19. novembrī Latvijas Televīzijas 1. kanālā varēs noskatīties abas filmas par Loti. Plkst. 9.25 tiks demonstrēta filma "Lote no izgudrotāju ciema", bet plkst. 19.10 - "Lote un Mēnessakmens noslēpums.

Filmu studijas Rija un Eesti Joonisfilm kopražojuma filma "Lote un Mēnessakmens noslēpums" (rež. Janno Põldma, Heiki Ernits) kopš pirmizrādes Berlīnes kinofestivālā šā gada februārī starptautiskos festivālos saņēmusi kopumā sešas balvas.

www.rijafilms.lv

Foto: Kadrs no animācijas filmas "Lote un Mēnessakmens noslēpums". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV