Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Daugavpils teātris ar jauniestudējumu "Meli" viesosies Rīgā

EasyGet.lv, 06.11.2012. 11:23

10. novembrī plkst. 19:00 Latvijas Nacionālā teātra O!Kartes Jaunajā zālē notiks Daugavpils teātra Rīgas pirmizrāde jauniestudējumam "Meli", informē Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis. Izrādi iestudējis režisors Oļegs Šapošņikovs, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ingūna Liepa, lomās – Andris Bulis, Karina Lučiņina, Māris Korsiets.
Daugavpils teātris ar jauniestudējumu "Meli" viesosies Rīgā

Galerijas:

„"Meli". Kāda dzimumakta un pasaules civilizācijas vēsture vienā cēlienā. Izrāde par laulātu pāri, kura attiecības sāk šķobīties pēc sievas nekaunīgas provokācijas, pavedinot vīra labāko draugu. Tas ir stāsts par mīlas trīsstūri, kurā neviens no personāžiem patiesībā nezina, kuru mīl, ar kuru vēlas dzīvot kopā un kāpēc. Atbilžu meklējumos galvenie varoņi neiztiek bez psiholoģiskām manipulācijām vienam ar otru, kuru rezultātā līdz galam nespēj būt atklāti ne pret sevi, ne otru. Tie kļūst par intelektuāliem meklētājiem un analizētājiem, daudz spriežot par to, kas ar viņiem notiek, projicējot savu pieredzi uz sabiedriskiem un politiskiem procesiem," stāsta izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs.

Daugavpils teātris ir vienīgais teātris Latvijā, kur izrādes notiek trīs valodās – latviešu, krievu un latgaliešu valodās. Teātris Daugavpilī pastāv jau kopš XIX gadsimta vidus. Pirmais krievu teātris Latvijas teritorijā – Krievu dramatiskais teātris – 1856. gadā nodibināts Dinaburgā. Latviešu dramatiskais teātris tika nodibināts 1921. gadā. 1938. gadā teātris ieguva jaunu mājvietu - zāli jaunatklātajā Vienības namā, kas tolaik bija viena no modernākajām teātra zālēm Eiropā. No 50. gadu beigām līdz 1962.gadam darbojās Muzikāli dramatiskais teātris Oļģerta Dunkera vadībā. Teātris atjaunots 1988. gadā. Šodien teātris pulcina Latgales un tuvāko reģionu teātra skatītājus. Teātra galvenais režisors un direktors kopš 2011. gada ir Oļegs Šapošņikovs, trupā darbojas 18 aktieru.

2012./2013.gada sezonā gaidāmas 13 pirmizrādes. Jau ir iestudētas tādas izrādes kā V.Šekspīra komēdija „Sapnis vasaras naktī latgaliešu vadodā "Vosorys saulgrīžu burvesteibys", A.Korovkina komēdija "Biznesa klases palāta" un "Meli", kā arī novembra beigās un decembra sākumā paredzētas pirmizrādes R.Tomā kriminālkomēdijai "Otrais šāviens" un muzikālajam iestudējumam "Zelta nauda", kas top kopā ar Latvijā pazīstamo grupu „Baltie lāči." un citi iestudējumi.

Biļetes uz Daugavpils teātra izrādēm nopērkamas teātra kasē (tālr.: 654 26520), „Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto" Izrāde "Meli". Foto (c) Veronika Lokotko

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV