Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas valsts svētku ieskaņas pasākumi Latgales Kultūrvēstures muzejā

EasyGet.lv, 06.11.2012. 14:47

Sagaidot Latvijas valsts svētkus, 7. novembrī Latgales Kultūrvēstures muzejā ikviens rēzeknietis ir aicināts piedalīties kopīgā sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā, lai svētku nedēļā simboliski apvienotos kopīgā piederībā Latvijai.

Latvijas valsts svētku ieskaņas pasākumi Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē:

7. novembrī no plkst. 10:00 līdz 14:00 - Svētku sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana. Ieeja – bez maksas.

Sadarbībā ar LR Aizsardzības ministriju, ikkatrs apmeklētājs kopā ar Zemessardzes pārstāvjiem no Rēzeknes varēs salocīt lentīti sev un citiem pilsētas iedzīvotājiem stilizēta simbola formā, kas liecina par 11.novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu.

Salocītās lentītes jaunsargi un zemessargi bez maksas dalīs pilsētas iedzīvotājiem Latvijas valsts svētku pasākumos, tās varēs saņemt arī muzeja apmeklētāji.

Pagājušajā gadā lentīšu locīšanas pasākums lielu atsaucību guva Rīgā, šogad tajā piedalīsies vairākas Latvijas pilsētas, to vidū pirmo reizi arī Rēzekne.

7. novembrī plkst. 14:00 - Tikšanās ar patruļkuģa „Rēzekne" krustmāti Inesi Pāvuli un Latvijas Jūras spēku Flotiles pārstāvjiem. Ieeja – bez maksas.

Inese Pāvule par patruļkuģa „Rēzekne" krustmāti aicināta kā sabiedriski aktīva rēzekniete - Rēzeknes J.Ivanova mūzikas vidusskolas pedagoģe, Baroka mūzikas dienu organizatore, folkloras kolektīvu vadītāja u.t.t., turklāt viņas tēvs 20.gs. 30.gados bija radists uz Latvijas kara kuģa „Virsaitis".

Uz tikšanos ieradīsies topošā patruļkuģa „Rēzekne" komandieris Artūrs Gražulis, komandiera palīgs Jānis Dābols un mehāniķis Andrejs Sotņičenko. Flotiles pārstāvji prezentēs Latvijas Jūras spēku darbību videomateriālos, būs apskatāms arī patruļkuģa „Rēzekne" makets un Jūras spēku glābšanas ekipējums, ko varēs arī uzlaikot.

30. augustā Rīgas Kuģu būvētavā tika ielikts ķīlis būvējamajam krasta apsardzes patruļkuģim „Rēzekne", nosaukums „Rēzekne" patruļkuģim dots kā vienai no nozīmīgākajām brīvības cīņu norises vietām Latvijā.

Ja uz tikšanos plānojat doties organizēti, lūdzam par grupas dalībnieku skaitu informēt pa tālr. 64622464 (muzejs) vai 26595434 (muzejpedagoģe Inese Ločmele).

No 8. līdz 30.novembrim – Muzejpedagoģiskā programma „Latvijas brīvības cīņas".

Nodarbība 9.-12.klašu skolēniem.

Muzeja stundā skolēni izzinās faktus par Latvijas Republikas dibināšanu 1918.g., par notikumiem, kas risinājās 1919.-1920.g., un varēs piedalīties prāta spēlē par brīvības cīņu notikumiem, īpašu uzmanību veltot Rēzeknei kā vienai no nozīmīgākajām kaujas norises vietām, un kāpēc vienam no Latvijas Jūras spēku Flotiles patruļkuģiem dots nosaukums „Rēzekne".

Maksa par nodarbību Ls 0,50. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464 (muzejs) vai 26595434 (muzejpedagoģe Inese Ločmele).

16. novembrī plkst. 15:00 – Latgales mākslinieku darbu izstādes „Rudens 2012" atklāšana.

17. gadu pēc kārtas, sagaidot Latvijas dzimšanas dienu, Latgales profesionālie, aktīvi strādājošie un Latvijas Mākslas akadēmijā studējošie jaunie mākslinieki satiekas kopīgā izstādē un aicina skatītājus iepazīt pēdējā gadā tapušos glezniecības, grafikas, tēlniecības un tekstila darbus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV