Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Sarīkojumā "Importa mūzika" viesosies Aldis Ermanbriks un Jānis Rušenieks

EasyGet.lv, 08.11.2012. 17:04

Trešdien, 14. novembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums "Importa mūzika", kura tēma ir kādreiz populārais televīzijas raidījums "Varavīksne" un padomju nomenklatūras centieni kontrolēt Rietumu mūzikas izmantošanu tajā.
Sarīkojumā "Importa mūzika" viesosies Aldis Ermanbriks un Jānis Rušenieks

Par "Varavīksnes" aizsākumu vispirms radio, pēc tam televīzijas raidījuma formātā stāstīs tā izveidotājs Aldis Ermanbriks. Kopīgi ar televīzijas režisoru Jāni Rušenieku viņš atcerēsies spilgtākās darba epizodes: ārzemju mūzikas video ierakstu iegūšanu ne visai legālā ceļā; aizrādījumus no cenzoriem par aizdomīgām un nevēlamām raidījuma epizodēm.

Kā raidījuma veidotāji balansēja starp sabiedrības interesi par Rietumu mūziku un cenzūras aizliegumiem? Vai televīzijā bija arī pašcenzūra? Vai darbu traucēja (vai gluži pretēji – veicināja) tolaik izplatītais pirātisko ierakstu bizness? Kāpēc padomju ideologi Rietumu estrādes mūzikā saskatīja kaut ko nevēlamu un padomju cilvēkiem kaitīgu? Par šiem un citiem jautājumiem sarunāsies sarīkojuma "Importa mūzika" viesi. Pasākumu vadīs RMM kolekciju kuratore Ligita Ašme.

Sarīkojums tematiski papildina jauno RMM izstādi "Smacenis", kas apskata rakstnieku un mūziķu statusu Latvijā padomju stagnācijas laikā.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

Sarīkojuma laikā bērniem iespēja piedalīties izglītojošā nodarbībā. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV