Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"Kolka Cool" iegūst balvas starptautiskos kino festivālos

EasyGet.lv, 14.11.2012. 12:56

Jura Poškus režisētā filma "Kolka Cool" ieguvusi starptautisku atzinību Kotbusas starptautiskajā kino festivālā, informē filmas producente Madara Melberga.
"Kolka Cool" iegūst balvas starptautiskos kino festivālos

Konkursa programmā bija atlasītas 10 filmas no dažādām valstīm, tostarp arī S. Loznicas filma "Miglā", kura ieguva balvu par labāko aktieri.

Kā rāda pieredze, filma "Kolka Cool" īpašu uzmanību piesaista pieredzējušu kinoprofesionāļu vidē. FIPRESCI balvas tradicionāli tiek pasniegtas vadošajos kino festivālos un to nozīmīgums saistīts ar relatīvu neatkarīguma pieskaņu, jo kritiķu asociācija filmas vērtē atsevišķi no festivāla žūrijas konteksta. "Kolka Cool" ieguvusi arī divas balvas Minskas starptautiskajā kino festivālā Listopad, kura slēgšana un balvu pasniegšana bija 9. novembrī. Aadels Nodehs-Farahani atzīts par labāko operatoru un otra balva ir specbalva "Kolka Cool" aktieru ansamblim. Arī režisora Jura Poškus iepriekšējā filma "Monotonija" šājā festivālā ieguva balvu par labāko operatora darbu.

"Kolka Cool" izrādīta Briseles Latviešu biedrībā, Zviedrijā vairākās vietās, Šveicē, Vācijas latviešu biedrībā, Luksemburgas kino festivālā CinEast, Sanktpeterburgas Starptautiskajā kino festivālā, Kauņas Kino festivālā, Norčepingas kino festivālā Zviedrijā un citur.

Nākamie festivāli, kuros apstiprināta filmas izrādīšana, ir Tallinas Black Nights Filmu festivāls, Camerimage Polijā (festivāla fokus ir operatoru darbs), savukārt šobrīd filmu rāda vairākās pilsētās ASV, kā arī filmu tikko nopirkusi Igauņu televīzija.

Foto: Kadrs no filmas „Kolka Cool". Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV