Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Rīgas Biržā" būs apskatāms mākslas darbam „Gondola" veltītais gaismas un skaņas uzvedums

EasyGet.lv, 14.11.2012. 16:57

No 15. līdz 18. novembrim gaismas festivāla Staro Rīga ietvaros Mākslas muzejā „Rīgas Birža" (Doma laukumā 6, Vecrīgā) būs iespēja apskatīt īpašo gaismas un skaņas uzvedumu, kas pirmo reizi tika atskaņots pasaulslavenā Krievijas mākslinieka Dmitrija Gutova mākslas darba „Gondola" atklāšanā, informē Inga Vasiļjeva. Gaismas un skaņas uzvedums būs aplūkojams no plkst. 18.00 līdz 23.00. Ieeja muzejā no Doma laukuma.

2012. gadā Mākslas muzejs „Rīgas Birža" ieguvis Borisa un Ināras Teterevu fonda dāvinājumu – jaunu, pastāvīgu, starptautiski pazīstamu zīmi. 11 metrus garā „Gondola" ir sastindzis īstas Venēcijas gondolas sprādziens – telpisks, taču reizē lineāri skaidrs vēstījums – kā visi šī ievērojamā autora darbi. Tas ir no sprādziena haosa radīts mākslinieka kosmoss – sakārtota kultūras pasaule.

Mākslas darbs „Gondola" tika atklāts ar režisores Leonardas Ķesteres, režisora-videomākslinieka Roberta Rubīna, skaņas dizainera Uģa Vītiņa, gaismas dizainera Oskara Timbara un animatoru „CG Ant Motion Graphics&Design Studio" audiovizuālo performanci, kas ir Latvijā līdz šim pirmais tāda apjoma un krāšņuma uzvedums. Tajā ietvertās 3D, Venēcijas vizualizācijas, Josifa Brodska dzeja, kā arī (vārdu) Vivaldi un (vārdu) Stroka mūzika sabiedrībai būs pieejama vien šī gada gaismas festivāla „Staro Rīga" ietvaros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV