Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Okupācijas muzejs pirmo reizi piedalīsies gaismas festivālā „Staro Rīga"

EasyGet.lv, 15.11.2012. 14:44

Gaismas festivāla „Staro Rīga" laikā no 2012. gada 15. līdz 18. novembrim – vakaros no plkst. 18.00 līdz 23.00 uz Latvijas Okupācijas muzeja fasādes būs skatāma gaismas projekcija „Riekstu kalns", informē muzeja pārstāve Inese Krieviņa. Tā iezīmēs Okupācijas muzeja pagaidu mājvietu Raiņa bulvārī 7, kur valsts svētku laikā norisinās jauniešu filmu nedēļa „Ziemeļu gaismas stāsti".
Okupācijas muzejs pirmo reizi piedalīsies gaismas festivālā „Staro Rīga"

„Riekstu kalns" ir veltījums senajai vendu ciltij. Šo lībiešiem radniecīgo tautu 10. gadsimtā kurši padzina no Kurzemes. Rīgā, mūsdienu Esplanādes vietā, netālu no Okupācijas muzeja pagaidu mājvietas Raiņa bulvārī, vēl pirms krustnešu ierašanās atradās vendu pilskalns – vācu hronikās minētais Senais kalns. 12. gadsimtā vendi apmetās tagadējās Cēsu pilsētas vietā – Riekstu kalnā, kurš atrodas netālu no ordeņa pilsdrupām. Vairāk par vendiem nekas daudz nav zināms, tie izzuda vēstures tumsā, pakāpeniski asimilējoties starp latviešiem. No tiem kā vienīgā liecība saglabājies Cēsu vāciskais nosaukums Wenden.

Projekta idejas autori: Astra Zoldnere un „Vētras saites".

Projektu realizē Latvijas Okupācijas muzejs un kultūras menedžmenta centrs „Lauska".

Projektu finansē: Central Baltic Interreg IV A Programme 2007-2013, Latvijas Okupācijas muzeja biedrība un Rīgas dome.

Gaismas festivāla laikā Okupācijas muzeja ekspozīcija apmeklētājiem būs atvērta ilgāk. 15., 16. un 17. novembrī muzejs strādās no 11.00 – 19.00, bet 18. novembrī no 11.00 – 20.00. Ieeja par ziedojumu.

Foto: Gaismas projekcija „Riekstu kalns". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV