Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Politiskie joki Jāņa Skuteļa izrādē ''Optimistika''

EasyGet.lv, 20.11.2012. 12:53

Piektdien, 16. novembrī, koncertu zālē ''Palladium'' uzstājās Jānis Skutelis ar izpārdotu stand up komēdijas ''Optimistika'' otro izrādi. Zināms, smiekli ir ļoti labi vitamīni imunitātes celšanai, īpaši aukstajos gadalaikos.
Politiskie joki Jāņa Skuteļa izrādē ''Optimistika''

Jāņa Skuteļa uznācienam publiku sagatavoja mūziķu trio "A pie mums Jelgavā". Pirmā dziesma bija labi zināma ''Vijolnieks'', kur emocionālākās kulminācijas tika atvēlēta zāģim. Paralēle bija acīmredzama un asprātīga – zāģēšana bieži ir divu cilvēku attiecību blakne. Otrā dziesma mērķtiecīgi atraisīja publiku, iesaistot viņus līdzi dziedāšanā. Un visbeidzot ar dziesmu tika pieteikts arī Jānis Skutelis.

Komiķis iepazīstināja ar sevi, atklājot stand up žanra atpazīstamību Latvijā, kā arī paskaidroja vietas izvēli: Mēs Palladium piepildījām ar krēsliem, tikpat labi varēju uzreiz iet uzstāties Kongresu namā! Izrādes vajadzībām bija nojauktas margas, bet skrūves grīdā bija dekoratīvi aizklātas ar mandarīniem. Tos nevajag aiztikt, brīdināja Skutelis, galu galā nenosmiesieties! Izrādes sākuma posms bija veltīts politiskajiem varoņiem ar apšaubāmām retorikas prasmēm. Joku pamats bija neseni notikumi politiķu sabiedriskajā darbībā. Zāle par politiskajiem jokiem bija stāvā sajūsmā. Komiķis politiskās domas izvērsa jaunu un skaistu partiju dibināšanu, kuru veidotu sabiedrībā zināmi, skaisti cilvēki.

Diemžēl pēc trāpīgo politisko joku maratona izrādes intensitāte strauji samazinājās, Skuteļa jokiem kļūstot sadzīviskākiem. Pēc 40 minūšu ilgas nepārtrauktas smiešanās skatītājam kādu mirkli ir jāatpūšas. Diemžēl optimisma kulminācija tā arī netapa skaidra, un bija pienācis izrādes noslēgums. Ņemot vērā, ka komiķis publiku smīdināja gandrīz divas stundas, ļoti pietrūka otrā ''uzrāvuma'' aiz sulīgajiem politiskajiem jokiem. Bija mirkļi, kad komiķis atgādināja sprinteri, kas mēģina uzvarēt maratonā. Galu galā īsā kopsavilkumā argumentējot, ka latviešu optimistiskumu pierāda viņu mājās atstātie lietussargi, lai gan Latvijā vairāk līst nekā nelīst, viņi tomēr tic saulainai dienai. Skaļie aplausi izrādes noslēgumā pieprasīja vēl kādu joku. Skutelis tiem reflektēja, sakot, ka nav patīkama situācija, kad otrajā iznācienā nākas konstatēt, ka puse zāle jau ir pagriezusies izejas virzienā, lai tikai nebūtu pēdējie garderobes rindā. Ieteicis labāko grupēšanas variantu, aktieris devās aizkulisēs. Garderobes garo rindu četri aktīvi cilvēki apkalpoja desmit minūtēs.

Foto: Jānis Skutelis "darba izrādē" klubā "Artelis - gandrīz teātris". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV