Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

LTV1 tiešraidē – Spēlmaņu nakts un U. Stabulnieka piemiņas koncerts

EasyGet.lv, 22.11.2012. 11:20

Latvijas Televīzijas 1. kanāls šonedēļ piedāvā divas būtisku kultūras notikumu tiešraides.

Piektdien, 23. novembrī, pulksten 21:15 LTV1 pieslēgsies Latvijas Nacionālajam teātrim, kur notiks ikgadējais teātra mākslas meistaru apbalvošanas pasākums. Spēlmaņu naktī balvas saņems labākie teātrāļi 18 nominācijās, savukārt televīzijas skatītājiem būs iespēja ne tikai redzēt aizraujošu šovu, ielūkoties nominētajās izrādēs, uzzināt, ko par teātri domā paši aktieri, bet arī ieraudzīt teātri no otras – no tā tapšanas puses. Ceremonijas rīkotāji sola, ka neiztiks arī bez pārsteigumiem.

Otra tiešraide LTV1 skatītājus gaida svētdien, 25. novembrī, pulksten 19:00 un 21:40, kad LTV1 rādīs Rīgas Kongresu namā notiekošo komponista un dziesminieka Ulda Stabulnieka piemiņas koncerts, kurā piedalīsies izcilākie Latvijas mūziķi.

Koncertā piedalās ilggadējie Ulda Stabulnieka skatuves kolēģi Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs, kā arī Rita Trence, Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Ieva Akurātere, Viktors Lapčenoks, Laimis Rācenājs, Uldis Marhilēvičs, Aivars Hermanis, Normunds Rutulis, Mārtiņš Brauns, Niks Matvejevs, Ingus Pētersons, Jānis Stībelis, Igo, grupa "Putnu Balle", "Remix", "Latvian Blues band", "Mirage Jazz Orchestra", Latvijas teātru aktieri, koris "Kamēr..." un citi mākslinieki.

Latvijas mūziķi nolēma visus šī koncerta ienākumus ziedot kapavietas iegādei Meža kapos Mākslinieku kalniņā un šīs kapavietas atbilstošai iekārtošanai, lai iemūžinātu Ulda Stabulnieka piemiņu.

LTV1 programmā šīs nedēļas nogalē skatītāju uzmanības vērts ir arī Maestro Raimonda Paula vērienīgais jubilejas koncerts, kas notika 2011. gada februārī Ukrainā. LTV1 koncerta ierakstu rādīs sestdien, 24. novembrī, pulksten 21:20. Koncertā piedalās ne tikai pats Maestro un slavenais Ukrainas džeza orķestris „A.Fokina Radio Band", bet arī tādas pasaules slavenības kā bundzinieks, perkusionists V. Reiss (W.Reyes.Jr) saksofonists Ē. Marientāls (E.Marienthal), kā arī trompetists V. Eilinkrigs (V. Eilenkrig), džeza dziedātāji D. Vests (D. West), S. Bišopa (S. Bishop), K. Sanderse (K. Sanders) un arī Intars Busulis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV