Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Raidījumā „Remarka" viesosies dramaturģe un dzejniece Inga Gaile

EasyGet.lv, 26.11.2012. 13:14

Otrdien, 27. novembrī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka". Klātienē raidījumā „Remarka" viesosies dramaturģe un dzejniece Inga Gaile, informē raidījuma vadītāja Lauma Brežģe.
Raidījumā „Remarka" viesosies dramaturģe un dzejniece Inga Gaile

Daudziem Inga Gaile (1976) vislabāk zināma tieši kā dzejniece, kurai līdz šim izdoti četri dzejoļu krājumi: „Laiks bija iemīlējies" (1999, K. Elsberga prēmija), „raudāt nedrīkst smieties" (2004., Annas Dagdas fonda balva un Ojāra Vācieša prēmija dzejā), „Kūku Marija" (2007, Dzejas dienu balva) un „Migla" (2012, Ojāra Vācieša prēmija dzejā, žurnāla „Latvju Teksti" dzejas balva). Inga Gaile studējusi literatūru un dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) un šobrīd turpina studijas LKA maģistrantūras programmā „Teātra māksla". Teātrī Inga regulāri sadarbojas ar režisoru Andreju Jarovoju, ar kuru kopā līdz šim radīti četri iestudējumi: „LV" (2005, Jaunais Rīgas teātris), „Neuzticīgie" (2009, Latvijas Nacionālais teātris), „Āda" (2011, Ģertrūdes ielas teātris) un „Četras naktis" (2012, Ģertrūdes ielas teātris). Luga „Āda" ne tikai publicēta apgāda „Mansards" paspārnē, bet šobrīd ir arī viens no skatītāju iemīļotākajiem iestudējumiem Ģertrūdes ielas teātrī jau otro sezonu pēc kārtas. Savukārt izrādes „Četras naktis" dramaturģiskais teksts radīts balstoties uz Fjodora Dostojevska stāsta „Baltās naktis".

Tāpat raidījumā „Remarka" būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas novembra pēdējās dienās, kā arī decembra pirmajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka" būs klausāms otrdien, 11. decembrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka" Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.naba.lv. Sekot raidījuma „Remarka" aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Radio NABA iespējams klausīties gan radio viļņos 93,1 FM, gan tiešsaistē www. naba.lv.

Foto: Dramaturģe un dzejniece Inga Gaile. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV