Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LTV7 dokumentālo filmu programmā – „Omega" un stāsti par nabadzību

EasyGet.lv, 26.11.2012. 14:53

Novembra pēdējā nedēļā LTV7 aicina īpašu uzmanību pievērst dokumentālo filmu programmai, kurā ir gan Latvijā tapuša kinodarba televīzijas pirmizrāde, gan pirmā filma no projekta „Kāpēc nabadzība?" astoņu dokumentālistu kinodarbu cikla.

Pirmdienu dokumentālo filmu programmā 26. novembrī pulksten 20:00 LTV7 demonstrē filmu „„Spārni" virs Antarktīdas", kurā dokumentēta spāņu komandas gatavošanās lēcienam virs Antarktīdas ledus klajuma, sākot no treniņiem un speciālo lidošanas kostīmu izveides, beidzot ar neparedzētajiem laika apstākļiem, kas draudēja izjaukt pārdrošās grupas plānus, un pašu lēcienu.

Otrdien, 27. novembrī, pulksten 20:30 televīzijas pirmizrādi piedzīvos šogad Latvijā tapusī dokumentālā filma „Omega", kas veltīta pretterorisma vienības "Omega" 20. gadadienai. „Omega" ir viena no slepenākajām Iekšlietu ministrijas vienībām, kura atbrīvo ķīlniekus un aiztur īpaši bīstamus noziedzniekus. Filmā stāstīts par specvienību, tās izveidi un stingro atlasi, kā arī ilustrēta ikdiena, restaurējot ķīlnieku atbrīvošanas operāciju.

Otrs lielākais šīs nedēļas LTV7 filmu programmas notikums gaidāms ceturtdien, 29. novembrī, līdz ar dokumentālo filmu cikla „Kāpēc nabadzība?" (Dānija, 2012) pirmās filmas televīzijas pirmizrādi pulksten 20:30. Režisora Bena Lūisa filmā „Nabaga cilvēki" pētīts, kā mainījusies nabadzības izpratne kopš Neolīta laika.

Astoņu filmu ciklu, iesaistoties organizācijas „Steps" projektā „Kāpēc nabadzība?", veidojuši pasaulē atzīti dokumentālo filmu režisori. Filmās aplūkoti dažādi nabadzības aspekti, aizskartas būtiskas tēmas un sarežģīti jautājumi. Šie stāsti ir aizkustinoši, iejūtīgi un pārdomas raisoši vērojumi. Decembrī redzēsim vēl trīs filmas no šī cikla: režisora Braiena Hila filmu „Laipni lūgts pasaulē" (13. decembrī), Aleksa Gibnija filmu „Parka avēnija" (20. decembrī), Hugo Berkelija un Osvalda Levā filmu „Pieprasījums pēc zemes" (27. decembrī).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV