Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Dirty Deal Teatro izrāde "Laika jautājums"

Violanta Dzene, 29.11.2012. 09:39

Šodien plkst 19:00 Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvo radošās apvienības Umka.lv izrāde "Laika jautājums". Tas ir stāsts par gados jaunu cilvēku, kas pamostas un secina, ka viņam vairs nav ne vārda, ne uzvārda, ne personiskās pieredzes, nekā.
Dirty Deal Teatro izrāde "Laika jautājums"

Galerijas:

"Laika jautājums" ir izrāde, kura uzdot eksistenciālas dabas jautājumus - "Kas es esmu?", "Kas ir tas cilvēks, kas skatās man pretī spogulī? ", "No kurienes es esmu nācis?".

Izrādē rotaļīgi savijas traģēdija ar komēdijas elementiem, neaizmirstot ieintriģēt skatītāju un likt apjaust šauro robežu, kas šķir fantāziju no realitātes.

Izrādes pamatā ir jauna cilvēka stāsts par neparastiem notikumiem un cilvēkiem sociālās aprūpes centrā.

Kā pastāstija izrādes radošās apvienības Umka.lv dramaturgs Andris Kalnozols, tad izrāde ir balstīta uz patiesiem notikumiem. Lai saprastu, kā veidot izrādi, Andris Kalnozols pats apmeklējis sociālo aprūpes centru, iepazinis tā iemītniekus un izveidojis kontaktu. Tādēļ var teikt, ka izrādi veido nevis pats dramaturgs, bet sastaptie cilvēki un viņu stāsti. Lai arī sākumā Andris Kalnozols gatavojies, tā teikt, slepeni iegūt informāciju, drīz vien starp aprūpes centra iemītniekiem un viņu izveidojies sirsnīgs kontakts.

Izrādes skatītājs var sajust mīļumu, kas staro no galvenajiem varoņiem - lellēm, kuras ir veidotas pēc noteiktiem prototipiem. Leļļu "emocijas", šķiet, tik dzīvas, ka tas izraisa aizkustinājuma smaidu.

Izrāde "Laika jautājums" liks uzdot jautājumu – Kas ir iemesls, kas tur cilvēku pie dzīvības, dod impulsu dzīvot? Tā ievedīs skatītāju multivizuālā ceļojumā cauri dažādiem notikumiem un liks iepazīt tikpat dažādus personāžus. "Laika jautājums" būs kā pretinde pret ikdienas sīkumiem, kurus mēs ceļam pirmajā vietā. Tā būs palūkošanas uz sevi, jautājumu uzdošana pašam sev.

Kā lielākā daļa Dirty Deal Teatro izrāžu, arī šī izceļ aktuālas un būtiskas tēmas, kas uzrunā sabiedrību.

Tuvākās izrādes notiks 4. un 19. decembrī plkst. 20:00.

Foto: Radošās apvienības Umka.lv izrāde "Laika jautājums". Foto (c) Anna Vilnīte 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV