Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā varēs noskatīties Ņikitas Visocka izrādi par savu tēvu Vladimiru Visocki

EasyGet.lv, 29.11.2012. 14:27

Rīgas Kongresu namā 2013. gada 6. februārī varēs noskatīties izrādi "Visockis. Paradīzes āboli", kas ir veltīts slavenā krievu dzejnieka, mūziķa un aktiera piemiņai. Iestudējumu veidojis un galvenajā lomā spēlē viņa dēls Ņikita Visockis, informē viesizrādes organizatori "Trade Hub Productions".

Kopš Visocka nāves, pirms 32 gadiem, par viņu tika radītas ļoti daudzas televīzijas un radiopārraides, filmas, teātra izrādes, bet muzikālo izrādi "Visockis. Paradīzes āboli" Krievijas prese nosauksi par "labāko, kas tika radīts par mākslinieku".

Izrādi veidojis Vladimira Visocka dēls Ņikita Visockis – aktieris, režisors un scenārists. Darbs tapis kopā ar režisoru Rašidu Tuguševu, kas radīta kā veltījums Vladimira Visocka nāves 25.gadadienai. Pirmizrāde notika uz Vladimira Visocka vārdā nosauktā Kultūras centra-muzeja, kuru Ņikita vada kopš 1996.gada, skatuves.

Izrāde "Visockis. Paradīzes āboli" tapa 2005.gadā. Tās pamatā ir Vladimira Visocka dziesmas un dzeja. Uz īpašo dekorāciju fona Ņikita Visockis ar neviltotu sentimentalitāti atveido tēva raksturu, bet aktieri Aleksejs Zikovs un Svetlana Grigorjeva izpilda 24 populārās Vladimira Visocka dziesmas, kuras savijas ar izrādes sižetu.

"Ar šo izrādi mēs vēlējāmies parādīt Visocka daiļradi jauniešiem, kuri piedzima jau pēc viņa nāves, iepazīstināt viņus ar šo fenomenu", saka režisors Rašids Tuguševs.

Ņikita Visockis piedzima 1964.gadā Vladimira Visocka un aktrises Ludmilas Abramovas ģimenē. Vecāki izšķīrās, kad viņam bija četri gadi. "Kad man bija 13 gadi, māte sūdzējās tēvam, ka es nevaru atrast savu vietu dzīvē – toreiz mani visvairāk aizrāva basketbols un kautiņi ar draugiem. Tēvs aizveda mani uz teātri, un man atvērās acis", atceras Ņikita Visockis.

Vladimirs Visockis nomira, kad Ņikitam bija 16 gadi. Tēva daiļrades iedvesmots, jaunietis izvēlējās aktiera un režisora ceļu. Ņikita pabeidza Maskavas Valsts akadēmiskā teātra skolu, izveidoja savu teātri, tēlojis dažādas lomas filmās un izrādēs.

Galveno lomu izrādē "Vladimirs Visockis" Ņikita nospēlēja Tagankas teātrī, kurā savā laikā spēlēja viņa tēvs. Pērn ekrānos varēja redzēt filmu "Visockis. Paldies, ka dzīvs", kurai Ņikita uzrakstīja scenāriju un ierunāja sava tēva lomu. Filmā, kas tika veltīta Vladimira Visocka nāves 31.gadadienai, Visocka dzīvesstāstu atveidoja Sergejs Bezrukovs, Ivans Urgants un citas Krievijas kino un televīzijas zvaigznes.

"Sāpīgāko brīžu apzināšana nāk pakāpeniski. Tēva bērēs es neraudāju. Tikai pēc trīs gadiem es ar visu savu būtību sajutu – viņa nav, es nekad viņu neredzēšu. Bija laiks, kad es bēgu no tēva radošā mantojuma. Daudzi teica – pareizi, ierobežojies, radi tikai to, kas ir tavs. Tomēr pakāpeniski es sapratu, ka, šādi rīkojoties, es tikai cenšos izlikties par "vēso"", stāsta Ņikita Visockis.

"600 dziesmas, 30 kinofilmas, 15 izrādes, trīs laulības, viena valsts prēmija, kura tika saņemta tikai pēc nāves, un vairāk kā 25 pieminekļi – tie ir tikai skaitļi, kuri neatspoguļo patiesu Vladimira Visocka ietekmi uz sabiedrības domāšanu. Padomju varas nemīlēts, bet iekarojis miljonu cilvēku sirdis ne tikai ar dziesmām, bet arī ar lomām filmās "Tikšanās vietu mainīt nedrīkst", "Vertikāle", "Mazas traģēdijas", Vladimirs Visockis nav aizmirsts. Visu laiku tiek izdoti viņa mūzikas ieraksti, kuros aizsmakusī balss joprojām liekas klausītajiem noslēpumaini tuva. "Visockis. Paradīzes āboli" ir vēl viena iespēja pieskarties leģendai, kuru šoreiz stāsta talantīgs mākslinieka dēls," raksta viesizrādes organizatori.

Biļetes uz izrādi "Visockis. Paradīzes āboli" nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs. Biļešu cena no 5 līdz 25 latiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV