Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ģimenes diena Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

EasyGet.lv, 06.12.2012. 11:41

8.decembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina uz Ģimenes dienas nodarbību "Rotaļlietu stāsti" un ekskursiju izstādē „Sakrālā māksla".

Uz pēdējo šāgada LNVM Ģimenes dienas nodarbību 8. decembrī plkst. 12.00 mazie muzeja apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi savu mīļāko rotaļlietu. Kopā ar to varēs noklausīties muzejpedagoga stāstu par bērnu spēļmantiņām pirms 1000 un simts gadiem, iepazīties ar vecvecāku un vecāku bērnu dienu rotaļlietām. Bērniem tiks demonstrēti vairāki desmiti muzeja krājuma priekšmetu, kas stāsta par mazo cilvēku pasauli dažādos vēstures periodos.

Ģimenes biļetes cena Ls 2.50.

Ekskursija pastāvīgajā izstādē „Sakrālā māksla" notiks paralēli Ģimenes dienas norisei. To vadīs mākslas vēsturniece Anita Meinarte, LNVM direktora vietniece krājuma darbā. LNVM pastāvīgā izstāde "Sakrālā māksla" iepazīstina ar muzeja kokskulptūru kolekciju, kurā ietilpst kokgriezumi no dažādām Latvijas vietām – baznīcu interjeru ansambļi, atsevišķas skulptūras un epitāfijas.

Tā ir viena no lielākajām Latvijā un sniedz priekšstatu par seno kokgriezumu mākslu no gotikas līdz pat barokam, kā arī par tautas mākslas tradīciju izpausmēm Latgales koktēlniecībā 19. gs. otrajā pusē un 20. gs. sākumā. Izstādi papildina 17. gs. gleznas un 13. – 15. gs. akmens tēlniecības darbi no muzeja kolekcijām.

Sākoties Rīgas pils remontam, šī muzeja ekspozīcijas telpu daļa 2013. gada sākumā tiks slēgta un šādā veidolā aplūkojama vairs nebūs.

Ieejas biļetes cena: pieaugušajiem Ls 2, pensionāriem un studentiem Ls 1, skolēniem Ls 0,50. Derīga Ģimenes biļete.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV