Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Inga Tropa iestudē izrādi bērniem „Kā saule gadījās"

EasyGet.lv, 07.12.2012. 14:18

Režisores Ingas Tropas jaunajā izrādē aktieri Lauma Balode un Kaspars Aniņš ar bērnu līdzdalību atklās brīnumus par Saules, Mēness, Zemes, Zvaigžņu, Ūdens un Cilvēka izcelšanos.
Inga Tropa iestudē izrādi bērniem „Kā saule gadījās"

Vai zināt, kā saule radusies, kas ik dienu virs mūsu galvām slīd pār debess jumu? Kā zvaigznes sakritušas nakts palagā? Šos un vēl citus aizraujošos notikumus uzzināsim, izmantojot latviešu tautas teikas, šķindošus virtuves rīkus, birstošus pārtikas produktus un daudz fantāzijas. Gūtos iespaidus bērniem būs iespēja atveidot un izgaršot no kopīgi pagatavotās piparkūku mīklas.

Teikas un mīti ir visām pasaules tautām. Tas ir sirreāls lietu izskaidrojums, informācijas kopums, kas ar izdomu un fantāziju padara interesantāku dzīvi pieaugušajiem un ir tik pašsaprotami bērniem. Jaunā režisore Inga Tropa 2008. gadā Latvijas Kultūras akadēmijā absolvējusi režijas programmu, līdz šim galvenokārt strādājusi kā aktrise, taču šā gada maijā debitēja kā režisore ar izrādi „DEVIŅI. Mīts par radīšanu", savukārt ar bērnu izrādi „Ūdens" ieguva galveno balvu teātra festivālā „Patriarha rudens".

Inga Tropa par jauno izrādi: „Izrādes ideja radās darbojoties virtuvē kopā ar dēlu. Ikdienišķās lietas var pārvērties iedvesmojošā rotaļā, reizē sniedzot iespēju apgūt jaunas prasmes un iegūt zināšanas radošā un nepiespiestā veidā. Lai iepriecinātu bērnus nebūt nav nepieciešamas dārgas rotaļlietas."

Latvijā jaunas bērnu izrādes nav bieža parādība. Ņemot vērā to, ka Kalnciema kvartāls parasti pulcē daudz mazos apmeklētājus, pagājušajā gadā Ziemassvētku laikā tika producēta izrāde „Rūķu stāsti", kuras režisors bija Varis Klausītājs. „Rūķu stāsti" arī bija netradicionāla formāta izrāde ar iespēju piedalīties un vietu improvizācijai, kas katru izrādi padarīja atšķirīgu un īpašu.

Izrādes tiks demonstrēta 15., 22., 29. decembrī 11.00 un 13.00 Kalnciema kvartālā.

Izrāde „Kā saule gadījās" ieteicama bērniem no 3 gadu vecuma, garums: 1h, vietu skaits ierobežots. Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs (www.bilesuparadize.lv).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV