Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

"Sinisters" – nervus kutinoša spriedze līdz filmas beigām

Violanta Dzene, 17.12.2012. 11:23

Šausmu filma "Sinisters" piedāvā sekot līdzi baisa noslēpuma atklāšanai pusotras stundas garumā. Intriga, nervus kutinoša spriedze, negaidīti pavērsieni un pārsteidzošs atrisinājums, "Sinisters'' neļaus atslābt ne uz mirkli.
"Sinisters" – nervus kutinoša spriedze līdz filmas beigām

"Sinisters" ir režisora Skota Derriksona ("Paranormālā parādība", "Astrāls") jaunāka šausmu filma. Stāsta centrā ir Elisons, kurš raksta grāmatas par noziedzību, kas balstītas uz patiesiem notikumiem. Dzenoties pēc bestsellera slavas, rakstnieks kopā ar savu ģimeni - sievu Treisiju, meitu Ešliju un dēlu Trevoru, pārceļas uz jaunu pilsētu, lai sāktu rakstīt grāmatu par kādu šausmīgu ģimenes slepkavību. Apmeties mirušās ģimenes mājā, Elisons uzsāk izmeklēšanu, kas drīz vainagojas ar šausminošiem atklājumiem.

Mājas bēniņos Elisons atrod astoņus video ierakstus, kuros tiek attēloti astoņu dažādu ģimeņu slepkavības. Ar katru video slepkavību ainas ir aizvien biedējošākas un šokējošākas. Ieskatoties dziļāk nofilmētajos video atklājas kāds dīvains, biedējošs tēls, kas vizuāli atgādina citas šausmu filmas - "Zāģis" maskā tērpto varoni. Elisons ir pilnīgi pārliecināts, ka slepkavības ir tikai daļa no daudz lielāka un šausminošāka stāsta.

Filmā iekļautas arī drāmas elementi. Nozieguma atklāšana galveno varoni ievelk tik dziļi azartā, ka viņš ir gatavs nostāties pret savu ģimeni. Šausminošais stāsts var atnest viņam neticamu slavu un iespēju pakāpties pa karjeras kāpnēm. Savu ambīciju dēļ galvenais varonis ignorē situācijas nopietnību un riskē ar savas ģimenes drošību. Vēl vairāk - viņš turpina pavadīt neskaitāmas naktis, izpētot katru šausmīgo video materiālu sīkumu, izmeklēt dīvainos trokšņus bēniņos, pārmeklēt tumšos pagalma nostūrus un ignorēt acīmredzamas zīmes, kas norāda, lai viņš apstājas un pazūd!

Tie, kas gaida šausmu filmā daudz asiņainu skatu, upuru baiļu kliedzienus, cīņu par dzīvību, tad šoreiz jāsaka, ka "Sinisters" ir veiksmīgi izvairījies no klišejām. Tā vietā mums tiek piedāvāti baisi, noslēpumaini video materiāli, biedējošs, neizprotams tēls, kurš gluži kā rēgs parādās video, un varonis, kurš tā vietā, lai censtos izglābties, koncentrējās uz skatītājiem svarīgo - noslēpumu atklāšanu.

Par spīti tam, ka filma satur iepriekš paredzamus momentus, intriga tiek veiksmīgi saglabāta līdz filmas beigām. Filmu ir vērts noskatīties gan šausmu žanra piekritējiem, gan tiem, kas cenšas no tādām filmām izvairīties. Nervu kutinoša spriedze garantēta līdz filmas beigām.

Turklāt filma atstāj labu "pēcgaršu", jo filmas beigas ir pietiekami baisas, lai tās tūlīt neizgaistu no atmiņas. Tā vietā tā rosina domāt par jautājumiem, uz kuriem filma tā arī neatbildēja.


Foto: Kadrs no filmas "Sinisters". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV