Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Asa sižeta seriāla „Savervētais" Latvijas pirmizrāde kanālā FOX

EasyGet.lv, 21.12.2012. 11:59

Ņemot vērā skatītāju vēlmes, Jaunajā gadā kanāls FOX ir īpaši parūpējies par izmeklēšanas un krimināldrāmas žanra cienītājiem. Jau no 8. janvāra ik otrdienu plkst. 20:00 skatītāju vērtējumam tiks nodots jauns, aizraujošs spraiga sižeta seriāls „Savervētais" (Person of Interest), informē FOX International Channels Latvija sabiedrisko attiecību konsultants Edgars Vilcāns.
Asa sižeta seriāla „Savervētais" Latvijas pirmizrāde kanālā FOX

Izbijis CIP aģents Džons Rīzs (Džims Kavizels), kuru uzskatīta par mirušu, apvieno spēkus ar noslēpumaino miljardieri Finču, lai kopā cīnītos pret noziedzību. Finčs (Maikls Emersons) ir ģeniāls programmētājs. Viņš ir izstrādājis datorprogrammu, kas, analizējot sakarības un līdzības, spēj identificēt cilvēkus, kuri vēl tikai plāno izdarīt brutālus noziegumus. Lai izmeklēšanas procesam iegūtu nepieciešamo informāciju, abi varoņi izmanto gan jaunākās tehnoloģijas novērošanā, gan arī nelegāli ielaužas ASV izmeklēšanas aģentūru drošības serveros. Apvienojot Rīza izmeklētāja pieredzi un Finča neierobežotos līdzekļus, sabiedrotie dzen pēdas potenciālajiem ļaundariem un atklāj noziegumus pirms vēl tie ir izdarīti.

Seriālā galveno lomu atveido populārais amerikāņu aktieris Džims Kavizels, kurš plašāk skatītājiem pazīstams no Mela Gibsona filmas „Kristus ciešanas" un „Šaurā, sārtā līnija". Gatavojoties uzticētajai lomai seriālā, aktieris pavadīja daudz laika pētot un apgūstot Īpašo uzdevumu vienības aģentu darba specifiku. Rezultātā Kavizelam pat nesagādāja nekādas grūtības ar aizsietām acīm izjaukt un salikt dažāda tipa un kalibra ieročus.

Savukārt ģeniālā programmētāja un miljonāra Finča lomu seriālā spēlē amerikāņu aktieris Maikls Emersons, ko pirms kāda laika varējām skatīt seriālā „Pazudušie" (Lost). Savā karjerā viņš ir ieguvis 2 Emmy godalgas, kā arī vairakkārt nominēts citām prestižām TV un kino industrijas balvām.

Seriālu veidojusi patiesi talantīga komanda, kas sastāv no īstiem TV industrijas profesionāļiem: „Savervētā" scenārija autors ir Džonatans Nolans (jaunākā filma par Betmenu „Melnais bruņinieks atgriežas"), bet seriālu producējis J. J. Abrams („Pazudušie", „Alias").

Lielākā daļa kino un TV kritiķu atzinuši, ka seriāls „Savervētais" skar mūsdienās tik jūtīgo tēmu par personas un datu privātumu un bieži vien paranoiskās bailes no tā, ka valdība par mums zina vairāk nekā viņiem tas būtu nepieciešams. Seriālā uzskatāmi tiek parādītas reālas metodes un veidi, kā iespējams izsekot ikviena cilvēka atrašanās vietu, veikt novērošanu un noskaidrot personas datus.

Foto: Seriāla „Savervētais" publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV