Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Bērnus un jauniešus aicina veidot ilustrācijas Rūdolfa Blaumaņa darbiem

EasyGet.lv, 03.01.2013. 09:47

Atzīmējot rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa 150. gadadienu, Latvijas Nacionālais kultūras centrs izsludina bērnu un jauniešu vizuālo darbu konkursu Blaumaņa brīnumzālītes, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).
Bērnus un jauniešus aicina veidot ilustrācijas Rūdolfa Blaumaņa darbiem

Konkursa uzdevums ir izveidot ilustrāciju brīvi izvēlētam R.Blaumaņa literārajam darbam. Konkursa tēma ir trīs "brīnumzālītes", kas sastopamas rakstnieka darbos: mīlestība, smiekli un darbs. Dalībnieki aicināti iedziļināties R.Blaumaņa daiļradē un varoņu pārdzīvojumos, atspoguļojot tos vizuālajos darbos. Darbu iesniegšanas termiņš ir 2013.gada 20.februāris.

Konkursa rezultātā tiks izveidota ceļojoša izstāde, kura tiks eksponēta bibliotēkās, izglītības iestādēs un muzejos, kā arī dažādās Latvijas vietās, kurās 2013. gadā notiek R.Blaumaņa 150.gadadienai veltīti pasākumi.

Konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Ērgļu Mākslas un mūzikas skola sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, R.Blaumaņa memoriālo muzeju Braki un Ērgļu novada pašvaldību.

Plašāka informācija par konkursu: www.lnkc.gov.lv; www.kriic.lv

Foto: Rūdolfs Blaumanis. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV