Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dabas muzejā notiks „Baložu simfonija 2013"

EasyGet.lv, 03.01.2013. 15:06

No 9. janvāra divas nedēļas Dabas muzejā būs aplūkojama putnu audzētāja Genādija Gončarova sporta un dekoratīvo baložu kolekcija, informē muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.
Dabas muzejā notiks „Baložu simfonija 2013"

Balodis daudzās kultūrās simbolizē mieru un mīlestību. Dabas muzejs to, iesākoties jaunajam gadam, novēl apmeklētājiem un pēc vairāku gadu pārtraukuma Dabas aicina apskatīt Genādija Gončarova baložu kolekciju.

Vēsturiski šie putni to uzticamības dēļ ir plaši izmantoti kā ziņneši. Tie vienmēr palaisti no jebkuras vietas atgriezās mājās un gadu gaitā baloži ir kalpojuši gan mīlas jautājumu risināšanai, gan bijuši arī militāru konfliktu stratēģiski svarīga daļa.

Pasaulē kopumā ir zināmi vairāk nekā 800 šo putnu veidi, no kuriem daži pieder mums pašiem – Latvijai ir četras nacionālās baložu šķirnes. Tās visas būs iespējams aplūkot un salīdzināt izstādē. Izstādē būs apskatāmas vairāk nekā 40 dažādas sporta un dekoratīvo baložu šķirnes.

Apmeklētāji varēs klausīties, salīdzināt un atpazīt dažādu putnu balsis. Izstādē stāstīsim par baložu audzēšanu Latvijā, par to pieradināšanu un kopšanu. Muzeja speciālisti sestdienās un svētdienās vadīs nodarbības „Viegls kā putns'', kas paredzētas bērniem un citiem interesentiem. Tāpat darbosies baložu pasts un apmeklētājiem būs iespēja nofotografēties kopā ar vienu no izstādes putniem.

Izstādes atklāšana notiks 9. janvārī plkst. 11:00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē, Rīgā, K. Barona ielā 4. Izstādes darba laiks: T. – no 10:00 līdz 17:00, C. – no 10:00 līdz 19:00, Pk., S., Sv. – no 10:00 līdz 17:00.

Foto: Balodis daudzās kultūrās simbolizē mieru un mīlestību. Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV