Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

"30 sitieni" – ceļš uz pašatklāsmi caur seksu

Violanta Dzene, 04.01.2013. 17:07

Režisora Aleksa Loida romantiskā komēdija "30 sitieni" atklāj kaislīgu pavedināšana mākslu, spēju ļauties spontānām idejām un dziļi harmonisku pašatklāsmi.
"30 sitieni" – ceļš uz pašatklāsmi caur seksu

Filma "30 sitieni" ļauj ieskatīties desmit dažādu Ņujorkas vientuļnieku jutekliskās dzīves aizkulisēs. Mainīgās norises vietas, emocijas un apstākļi, kuros šie cilvēki sastopas, iezīmē daudzslāņainu kaislīgas un nereti arī neatbildētas mīlestības ainu pilsētā.

Kaislīga, neparasta, neparedzama, dinamiska, aizraujoša – tāda ir filma "30 sitieni". Izteiksmīgas mīlas ainas, neparasti tēli, neparedzami sižeta pavērsieni, dinamiskas emocijas – tas viss skatītāju ierauj krāsainā, daudzveidīgā attiecību pasaulē, kurā vienu no svarīgākajām lomām spēlē sekss. Un katru reizi sekss ir citādāks – dzīvnieciski pirmatnējs, jutekliski kaislīgs, maigi kautrīgs vai bezpersoniski izklaidējošs, gluži kā attiecības.

Par spīti tam, ka "30 sitieni" stāsts balstās uz seksuālo vēlmju bāzes, filmā tomēr nav gaidāms tikai pliks sekss. Šai tēmai filma pieskaras ļoti smalki un pārdomāti, jo svarīgāki ir tēli, viņu emocijas un kaislības. Katram varonim ir savs stāsts, savi sapņi un vēlmes, kuras tiek piepildītas caur šīm fiziskajām attiecībām.

Varoņu stāsti mainās plūstoši un pārdomāti, un katrs tēls ir tik neparasts, aizraujošs un savdabīgs. Katrs varonis nedaudz pieskaras nākamajam, tā veidojot dinamisku ķēdi. Kas interesanti, - tēli ir tik dažādi, cik vien varat iedomāties – sākot ar profesijām, raksturiem līdz pat attiecību un dzīves pieredzei. desmit dažādi cilvēki, viņu stāsti satiekas vienā filmā.

Kopumā filma ir dinamisks stāsts par dažādām attiecību tēmām: pirmā mīlestība, kaislīgs flirts, greizsirdība, nevainības zaudēšana, lomu spēle, slēptākās vēlmes un sapņi. Šīs tēmas skatītājiem tiek piedāvātas caur gaumīgu humoru, interesantiem, savdabīgiem varoņu raksturiem un daudz kaislīgām mīlas ainām.

Iemesls, kāpēc filmu vajadzētu noskatīties, ir savā veidā ļoti vienkāršs. Tā ir filma par mums, par attiecībām, kas ikdienā ir visapkārt. Par to, ka mēs visi meklējam laimi, veidu, kā sevi piepildīt, bet ne vienmēr izvēlamies pareizo ceļu. Jo bieži vien tas, ko mēs meklējam, var izrādīties mums blakus, vai tieši otrādi - tur, kur mēs nekad neiedomājamies meklēt. Ceļš līdz atklāsmei ir tā vērts, jo beigās tas noved pie tik ļoti iemīļotajām laimīgajām beigām.

Lomās: Lī Peiss ("Hobits"), Kondola Radaša ("Izpostītie", "Tērauda magnolijas"), Džastins Kērks ("Nezāles"), Tomass Sadoski ("Ziņu studija") un Dženifera Tillija. ("Melis, melis").

Uz kinoekrāniem Latvijā filma iznāks 11. janvārī.

Foto: Kadrs no filmas "30 sitieni". Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV