Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kinoteātrī K Suns bez maksas rādīs Latvijā ražotu animācijas filmu programmu

EasyGet.lv, 07.01.2013. 16:01

12. janvārī plkst. 12.00 kinoteātrī K Suns tiks demonstrēta Latvijā ražotu animācijas filmu programma "Multenītes sniegā". Programmā iekļautas studiju Atom Art, Animācijas Brigādes, Jura Podnieka studijas un Dauka animamācijas filmiņas.
Kinoteātrī K Suns bez maksas rādīs Latvijā ražotu animācijas filmu programmu

Animācijas filmu programmu veido "Multenītes sniegā" „Ursus" – rež. Reinis Pētersons, Atom Art studija, „Korida" – rež. Jānis Cimermanis, Animācijas Brigādes studija, „Gribu redzēt rūķīšus" – rež. Nils Skapāns, Podnieka studija, „Zīļuks" - rež. Dace Rīdūze, Animācijas Brigādes studija, „Lupatiņi" - rež. Edmunds Jansons, Atom Art studija un „Dzeguze un viņas 12 vīri" - studija Dauka.

Programma ar iepriecinošiem apmeklējuma rādītājiem jau ir demonstrēta 26 Kinopunktos visā Latvijā, līdz ar to kino demonstrēšanas tīkls arvien tiek paplašināts, lai katrā novadā būtu pieejams Latvijā ražots kino. Tas ir arī projekta galvenais mērķis – apzināt katra Latvijas novada kinodemonstrēšanas iespējas un auditorijas intereses. Daudzos novados kino uz lielā ekrāna tiks demonstrēts pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma, un ja seanss noritēs veiksmīgi, arī turpmāk šajās vietās tiks plānota Latvijā ražotu filmu demonstrēšana. Animācijas filmu programma šim nolūkam izvēlēta tāpēc, ka ģimenes filmas un multenītes ir vispieprasītākais žanrs Latvijas novados, kā arī tematiski iekļaujas svētku laika pasākumu programmā.

Projektu organizē biedrība Kultūrpunkts, finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja seansā 12. janvārī plkst. 12.00 kinoteātrī K Suns - bez maksas.

Foto: Kadrs no animācijas filmas „Zīļuks" (rež. Dace Rīdūze). Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV