Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kino Bize un Iveta Kažoka aicina uz diskusiju par sociālām tēmām

EasyGet.lv, 08.01.2013. 10:39

Jaunizveidotais Kino Bize sadarbībā ar politoloģi Ivetu Kažoku un Latvijas Antropologu biedrību piedāvā divas publiskas diskusijas ar pieaicinātajiem viesiem par aktuālām sociālajām tēmām. Abu diskusiju tēmas ir cieši saistītas ar kinoteātra pastāvīgajā repertuārā izrādītajām filmām.

14. janvāra sarunas tēma būs „Puika vēlas būt meitene. Meitene – puika. Kādēļ gan ne?" Tā būs padziļināta analīze skandālam, kas radās saistībā ar bērnudārznieku dzimumizglītošanas grāmatām un dzimumu identitāšu ieaudzināšanu. Atsaucei tiks izmantota Kino Bize rādītā Selīnes Skiammas filma „Pašpuika". Pasākums sāksies plkst. 19:00.

21. janvāra diskusijā no plkst. 19:00 tiks meklētas atbildes uz jautājumu „Vai Latvijā pietrūkst veselīga pilsoniskā huligānisma?". Iveta Kažoka vadīs sarunu, aicinot dažādu jomu speciālistus apspriest, kā dažādās sabiedrībās atšķiras pilsoniskā aktīvisma izpausmes un vai Latvijā pietrūkst intelektuāli spēcīgas varas kritikas. Sarunā atsauksies uz Kino Bize rādītajām Alisones Kleimanes „Ai Veivei: Nekad nenožēlo" un Andreja Grjazeva „Rīt". Ielūgtie viesi tiks vēlāk izziņoti.

Ieejas maksa uz vienu publisko diskusiju ir 3 Ls, jauniešiem un senioriem – 2,5 Ls. Tiem, kas vēl nav paguvuši noskatīties filmas, iespējams iegādāties biļeti uz filmu un diskusiju, kas maksā 5 Ls, jauniešiem un senioriem – 3 Ls. Biļetes katru dienu var iegādāties iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, no plkst. 16:00 līdz 23:00. Vairāk - www.kinobize.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV