Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kinoteātrī Splendid Palace izrādīs labāko Eiropas kino

EasyGet.lv, 08.01.2013. 13:29 | komentāri (1)

Filmu studija Rija filmu ciklā "Iepazīsti Eiropas kino" skatītājiem piedāvā apgūt festivālos izrādītus un atzītus, bet plašākai publikai mazāk zināmus Eiropas režisoru darbus, informē filmu studijas pārstāve Baiba Bože.
Kinoteātrī Splendid Palace izrādīs labāko Eiropas kino

Ciklu "Iepazīsti Eiropas kino" atklās drāma „Roberts Mičums ir miris" (Robert Mitchum Est Mort, 91 min.). Franču režisoru Olivjē Babinē un Freda Kihna filma pirmizrādi piedzīvoja 2010.gada Kannu kinofestivālā. Latvijas pirmizrāde notiks 18. janvārī plkst. 18.30 kino Splendid Palace.

Filma ir krāšņs un melankomisks ceļojums pa Eiropu. Sižets vēstī par diviem dzīves neveiksminiekiem, kas dodas ceļā pretim sapņiem. Frankijs ir jauns aktieris bez darba, Viņa menedžeris Arsēns, izmisuma dzīts, vēl pēdējo reizi izmēģina laimi. Piedraudot ar ieroci, viņš nozog automašīnu un kopā ar Frankiju dodas ziemeļu polārloka virzienā. Viņiem nav ne graša pie dvēseles, bet ir skaidrs ceļojuma mērķis – nokļūt filmu festivālā Polaris. Runā, ka tur būs arī leģendārais režisors Džordžs Sarinefs, kurš kā reiz gatavojas Amerikā filmēt jaunu filmu.

Acīgākie kino vērotāji epizodēs pamanīs arī dažus latviskus nosaukumus...

Avanca kinofestivālā filma saņēma speciālbalvu kategorijā – labākā spēlfilma, savukārt kino parādē Anger Premier Plans 2011 abu režisoru darbs ieguva žūrijas balvu.

Cikla Iepazīsti Eiropas kino nākamā filma būs rumāņu lente "Hello! How are you?" (Buna! Ce faci?) – režisora Aleksandru Maftei romantiskā komēdija par kādu pāri, kuru kaisle pēc 20 gadiem laulībā padzisusi un atgūst otru elpu. Filma no 1. februāra būs skatāma kino Spelndid Palace.

Foto: Kadrs no filmas „Roberts Mičums ir miris". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV