Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ģimenes diena Latvijas Nacionālais vēstures muzejā

EasyGet.lv, 08.01.2013. 13:53

12. janvārī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā gaidāmas divas paralēlas norises bērniem un pieaugušajiem: tematisks pasākums bērniem „Kas ir muzejs?" un ikvienam interesentam vai bērnu vecākiem ekskursija gida vadībā izstādē „Kara vīra liktenis", informē muzeja pārstāve Astrīda Burbicka.

Nodarbības laikā, kas paredzēta 6-11 gadus veciem bērniem, varēs uzzināt, kāds darbs jāveic muzeja darbiniekiem - vēsturniekiem, arheologiem, etnogrāfiem, numismātiem, restauratoriem, māksliniekiem, muzeja pedagogiem (skolotājiem) un kāpēc muzejs ir interesants un nepieciešams arī mūsdienās – 21. gadsimtā.

Ģimenes biļetes cena neatkarīgi no tās locekļu skaita - Ls 2,50.

Ekskursiju izstādē „Kara vīra liktenis" vadīs tās kuratore Irīna Zeibārte, LNVM direktora vietniece zinātniskajā darbā. Izstādē ar daudzveidīgu muzeja krājuma priekšmetu un pētniecības rezultātu palīdzību atspoguļots kara vīra liktenis gadsimtu ritumā, sākot ar senajiem Latvijas maztautu – kuršu, zemgaļu, latgaļu, sēļu un lībiešu zemju aizstāvjiem līdz pat Otrajā Pasaules karā dažādās frontēs iesaistītajiem cīnītājiem. [Izstādi slēgs š. g. 28. janvārī.]

Ieejas biļetes cena izstādē: pieaugušajiem Ls 2, pensionāriem un studentiem Ls 1, skolēniem Ls 0,50. Derīga Ģimenes biļete.

Nākamā Ģimenes dienas nodarbība notiks 9.februārī plkst.12.00. Paralēli tālākizglītības ciklā pieaugušajiem „Sestdienas tikšanās pilī" muzejs piedāvā sarunu „Latvijas Nacionālais vēstures muzejs vakar, šodien, rīt", ko vadīs LNVM direktors Arnis Radiņš.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV