Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ģimenes diena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

EasyGet.lv, 11.01.2013. 10:44

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina svētdien, 13. janvārī, no plkst. 11.00-17.00 apmeklēt Ģimenes dienas aktivitātes, kas būs veltītas tēmai „Kā rīdzinieki un Rīgas viesi kuģoja un tirgojās viduslaikos".

Ekskursijās „Kā rīdzinieki un Rīgas viesi kuģoja un tirgojās viduslaikos" plkst. 12.00, 14.00, 16.00 lieli un mazi varēs iepazīt gan seno kuģu veidus, gan uzzināt, kā rīdzinieki un Rīgas viesi tirgojās, kā no Rīgas un uz Rīgu kuģoja, ko Rīgā paveica leģendārā Melngalvju brālība, kā lielais koka milzis - Rīgas Lielais Kristaps kļuva par vienu no Rīgas simboliem un daudz ko citu. Rīga jau no 13. gadsimta bija Eiropas attīstībā tik nozīmīgās Hanzas savienības dalībniece.

Pulcēšanās uz ekskursiju muzeja vestibilā.

Spēlējot „Hanzas spēli" un iejūtoties senā Hanzas tirgotāja vai kuģa puikas lomā, ar viduslaiku kuģu modelīšiem, kuģojot pa Baltijas jūru uz Eiropas ostām, vedot dažādas preces, būs iespēja pārbaudīt uzmanību un atjautību. „Hanzas spēle" notiks muzeja 3. stāvā pie Lielā Kristapa.

Iegūtās emocijas un zināšanas par kuģiem un citām interesantām lietām, būs iespēja nostiprināt radošajā darbnīcā „Uzzīmē savu kuģi!".

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: Ls 1,00; pensionāriem, studentiem, skolēniem Ls 0,50.

Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā; tel.: 67356676. Vairāk - www.rigamuz.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV