Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Barikāžu atceres laiks Tukuma pilsētas vēstures muzejā

EasyGet.lv, 11.01.2013. 11:39

Barikāžu atceres pasākumu ietvaros Tukuma pilsētas vēstures muzejā „Pils tornis" (Brīvības laukumā 19a) no 12. janvāra apskatāma ekspresizstāde „Barikāžu laiks", kā arī 18. janvārī plkst. 15.00 rīko "Barikāžu piemiņas dienas" ugunskuru pie Pils torņa, informē muzeja vadītāja Ingrīda Vistopola.

Barikāžu laikā svarīgākie notikumi Latvijā risinājās Rīgā. Līdzdalībnieki un laikabiedri tiem bija arī tukumnieki. Aktīvākie brauca uz barikādēm, organizēja smago transportu stratēģiski svarīgo objektu apsargāšanai, bet citi strādāja savās darba vietās, nodrošinot ikdienā tik pierastās lietas.

Izstāde „Barikāžu laiks" par notiekošo Rīgā pie Ministru Padomes, Doma laukumā, Zaķusalas krastmalā vēsta ar fotogrāfu V. Koršunova, M. Millera un M. Laudaka acīm, kuru fotografētie materiāli nonākuši Tukuma muzeja krājumā. 1991. gada janvāra un tam sekojošie notikumi līdz pat 21. augustam veido cilvēku apziņā vienotu notikumu ķēdi. Izstādē var iepazīties ar savstarpējās apziņošanas shēmu mākslas vērtību glābšanai, kas sastādīta augusta puča laikā Tukuma muzejā.

Pie „Barikāžu piemiņas dienas" ugunskura 18. janvārī plkst. 15.00 aicināti barikāžu dalībnieki, tukumnieki un visi interesenti, kas gatavi dalīties savās atmiņās par barikādēm, pieredzē un stāstos par šinī laikā tapušiem dokumentiem.

Darba laiks: O.-P. 10.00 – 17.00; S. – Sv. 11.00 – 16.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV