Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sāk demonstrēt raidījumu par kontrabandistiem ASV lielākajā lidostā

EasyGet.lv, 15.01.2013. 09:50

No 19. janvāra sestdienās plkst. 20:00 kanālā „National Geographic" Latvijas skatītāju vērtējumam tiks nodotas raidījumu cikla „Notvert kontrabandistu" (To Catch a Smuggler) jaunākās sērijas, informē FOX International Channels Latvija sabiedrisko attiecību konsultants Edgars Vilcāns. Tajās iepazīsimies ar cilvēkiem, kuri ir gatavi riskēt pilnīgi ar visu, lai tikai nelegālo kravu nogādātu noteiktajā vietā.
Sāk demonstrēt raidījumu par kontrabandistiem ASV lielākajā lidostā

Pasaulē ik dienu tiek notverti desmitiem cilvēku, kas dažādās pasaules valstīs nelegāli mēģina ievest aizliegtas preces, tajā skaitā narkotiskās vielas un dzīvniekus. Raidījumu cikla „Notvert kontrabandistu" sešās sērijās skatītājiem būs iespēja sekot līdzi Amerikas muitas un robežsardzes virsnieku darbam vienā no pasaules lielākajām lidostām. Varas pārstāvju galvenais uzdevums ir identificēt potenciālos kontrabandistus, konfiscēt nelegālās preces, kā arī noskaidrot līdzzinātājus un kriminālo darbību plānotājus.

Dž.F.Kenedija Starptautiskā lidosta Ņujorkā ir viens no galvenajiem Amerikas civilās aviācijas punktiem, kuru ikdienā šķērso desmitiem tūkstošu cilvēku. To starpā ir arī personas un pat veselas grupas, kuru mērķis ir valstī nogādāt nelegālu preci. Raidījumu sērijā skatītāji iepazīsies ar šiem cilvēkiem, kas riskējot ar savu un apkārtējo dzīvību, dažādu apsvērumu vadīti vienā acu mirklī kļūst par kriminālnoziedzniekiem.

Lai atklātu noziegumus, Ņujorkas Kenedija lidostā strādā augsti kvalificēti muitas un robežsardzes speciālisti, kuri spēj identificēt potenciālo noziedznieku vien tikai uz viņu paskatoties, nolasot žestu valodu vai uzdodot pavisam nevainīgus kontroljautājumus. Otra ekspertu grupa strādā inspicējot aizdomīgas bagāžas un meklējot aizliegtas preces pat visneiedomājamākajās vietās. Kā atzīst varas pārstāvji, kontrabandisti un noziedznieki kļūst aizvien slīpētāki un radošāki, taču tas nenozīmē, ka viņu darbības netiek atklātas.

Piemēram 2011. gadā Dž.F.Kenedija Starptautiskajā lidostā tikai arestētas 326 personas par mēģinājumu valstī ievest narkotiskās vielas vairāku miljonu ASV dolāru vērtībā. Kopumā muitas un robežsardzes darbinieki izņēma gandrīz 500 kilogramus kokaīna un vairāk nekā 330 kilogramus heroīna.

Bez pieminētajām narkotiskajām vielām cilvēki visbiežāk nelegāli cenšas ievest arī dažādus eksotiskus dzīvniekus, dārglietas un antīkus priekšmetus. Ir bijuši gadījumi, kad it kā dzīvi tika transportēti jau miruši cilvēki, kā arī, lai apietu veterinārās normas, koferos transportēti mājdzīvnieki, tādējādi nopietni apdraudot to dzīvību.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV