Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Daugavpils teātrī top izrāde pēc bērnu grāmatas „Grega dienasgrāmata"

EasyGet.lv, 15.01.2013. 13:28

Daugavpils teātrī 6. februārī pirmizrādi uz Lielās zāles skatuves piedzīvos Harija Petrocka iestudējums visai ģimenei „Grega dienasgrāmata", kas top pēc visā pasaulē iemīļotās un populārās amerikāņu rakstnieka Džefa Kinnija grāmatas „Grega dienasgrāmata", informē teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis.

„Kur slēpjas šīs materiāla fenomens? Vienā vārdā - dienasgrāmata. Gandrīz katrs no mums tādu ir rakstījis un daudzi raksta joprojām, bieži vien bez tintes un papīra, bet citos failos un versijās. Izrādes galvenais varonis Gregs ir šodienas agrīnais tīnis, kurš kā visi tīņi vēlas kļūt par varoni, par atpazīstamu personību, kuru besī skola, visa pasaule un reizēm arī vecāki, kaut patiesībā viss viņam ir ļoti tuvs un dārgs, bet īsti džeki tādā vecumā to nedrīkst izrādīt. Pirmā mīlestība, strīdi ar vecākiem un labāko draugu, domā, ka visa pasaule mani nesaprot un es neesmu tai vajadzīgs. Un kurš gan bērnībā to nav izdzīvojis? Par to arī būs izrāde", tā par topošo jauniestudējumu stāsta režisors Harijs Petrockis.

Džefa Kinnija darbs ir izdots vairākos desmitos eksemplāru visā pasaulē un kļuvis par iecienītu lasāmvielu ne tikai bērnu auditorijā, bet arī starp pieaugušajiem, kuriem ir iespēja vēlreiz atgriezties bērnībā, tāpēc iestudējums paredzēts visai ģimenei, lai vecākiem būtu ko atcerēties un pārdomāt, bet bērniem – salīdzināt un līdzi just.

Iestudējuma režisors Harijs Petrockis, dramatizējuma autors J.Jurkāns, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Ingrīda Vanceviča, komponists V.Zilveris.

Lomās: Egils Viļumovs, Māris Korsiets, Ivars Brakovskis, Alda Krastiņa, Ritvars Gailums, Holders Folkmanis, Maija Korkliša, Karina Lučiņina, Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne-Mežale, Vladimirs Dupaks, Daugavpils Universitātes studenti.

Biļetes Daugavpils teātra kasē (654 26520) un „Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV