Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Galerijā Istaba skatāma izstāde "Gaismas pupa"

EasyGet.lv, 16.01.2013. 12:56

No 14. janvāra galerijā Istaba skatāma projekta "Skolnieks pētnieks pilsētnieks" [SPP] audzēkņu darbu izstāde "Gaismas pupa", kas iesāk brīvdomīgās izglītības projekta SPP ceturto Jaungadu.
Galerijā Istaba skatāma izstāde "Gaismas pupa"

Galerijas:

"Vēlreiz SPP aicina uz spēlēšanos ar gaismu telpiskās struktūrās, kam elementus kopā ar arhitektiem nu konstruējuši Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolas 3.klases skolēni. Eksponātu sagatavošanas darbnīca noritējusi skolas mācību telpās. Pagājušajā reizē SPP audzēkņi apguva iecietību pret gaismas stariņu, kam vienotā plaknē tika būvētas ēkas, kur tam aizkavēties, patverties, atstaroties vai brīnumaini pārvērsties. Šoreiz elektriskās celtnes vijas augšup galerijas griestos, lai iejustos gaismiņu virtenes vajadzībā dzīvot daudzos stāvos vai vertikālā veidā, tomēr ikvienai lampiņu ģimenei unikālā paņēmienā. Gluži kā pupa no pasakas, kura uzstīgoja stāvus debesīs, lai nabaga bārenīte kāptu pretim savai laimei, bērni cēluši torņus, tiltus un trepes, lai iepakojuma kārbās slēpusies lampiņu tauta laimīgi iedzīvotos svētku gaismiņas pilīs," stāsta projekta SPP koordinatore Indra Ķempe.

SPP projekts ir Latvijas Arhitektu savienības [LAS] jauno arhitektu iniciatīva, kas uzsākta 2009.gadā, lai apbūvētās vides veidošanas mākslā ievadītu bērnus un skolu jauniešus. Lai veicinātu nākamo pieaugušo — lietotāju, pasūtītāju un likumdevēju — izpratni par arhitektūru un pilsētvidi.

Ekspozīcija būs apskatāma līdz 23.februārim.

Vairāk SPP mājas lapā: www.skolniekspetniekspilsetnieks.lv

Foto: Izstādes "Gaismas pupa" atklāšana. Foto © Inese Kalniņa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV