Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Kino Bize demonstrēs Feo Aladagas debijas filmu "Svešā"

EasyGet.lv, 18.01.2013. 12:01

Kino Bize šodien plkst. 21:00 rādīs Feo Aladagas pārsteidzoši veiksmīgo debijas filmu „Svešā". Filma kinoteātra repertuārā būs iekļauta nedēļu.
Kino Bize demonstrēs Feo Aladagas debijas filmu "Svešā"

Vairākus gadus strādājusi kā aktrise, Feo Aladaga jau ar pirmo filmu tika pieteikta starp labākajiem pretendentiem uz filmu festivālu galvenajām godalgām režijā visā pasaulē. Filma "Svešā" ir emocionāls un dramatisma piesātināts stāsts, kas balstīts uz patiesu Vācijā dzimušas turcietes dzīvesstāstu un parāda sievietes sarežģītās attiecības ar ģimeni un kopienas izvirzītajiem spiedieniem.

Vācijā dzimusī Umaja pamet viņas nomācošo laulību Stambulā, ņemot viņas dēlu Cemu līdzi. Viņa cer atrast labāku dzīvi ar savu ģimeni Berlīnē, bet viņas negaidītā ierašanās rada spēcīgu konfliktu. Viņas ģimene ir iesprostota savos aizspriedumos, plosīti starp mīlestību pret viņu un tradicionālajām vērtībām savā kopienā. Umaja rod iekšējo spēku, lai izveidotu jaunu dzīvi sev un Cemam, bet viņas tieksme pēc ģimenes mīlestības noved viņu līdz virknei neveiksmīgu samierināšanas mēģinājumu. Umaja nav paredzējusi, cik dziļas brūces ir atstājusi un cik bīstama ir kļuvusi viņas cīņa par pašnoteikšanos.

Filma sadarbībā ar Gētes institūtu tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieejas maksa ir 3 Ls, jauniešiem un senioriem – 2,5 Ls. Kino Bize atrodas Skolas ielā 15, Rīgā, vairāk – www.kinobize.lv.

Foto: Kadrs no filmas "Svešā". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV