Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīgā filmēties ierodas Krievijas kino zvaigznes

EasyGet.lv, 21.01.2013. 11:18

20. janvārī Rīgā sākās Krievijas un Latvijas kopražojuma mākslas filmas "Tantiņas" ("Тетушки") uzņemšana. Projektā piedalās Krievijas kino un teātra zvaigznes Jekaterina Vasiļjeva, Alberts Filozofs, Mihails Jefremovs, Kamils Larins, kā arī Latvijas slavenības Ivars Kalniņš un Mirdza Martinsone, informē Forma Pro Films pārstāve Iveta Dortāne.
Rīgā filmēties ierodas Krievijas kino zvaigznes

Filma "Tantiņas" ir liriska Ziemassvētku komēdija, kurā daudz mūzikas, mīlestības un labsirdības. Filmai būs gan televīzijas, gan kinoteātru versija. Skatītāji kinolenti varēs skatīt 2013.gada beigās – tieši pirms Jaunā gada.

"Šis projekts jau tagad ir nozīmīgs ar to, ka aktieru pamatsastāvs ir Krievijas skatuves megazvaigznes - Jekaterina Vasiļjeva, Alberts Filozofs, Valentīna Teličkina, Kamils Larins, Iola Saņko, Tatjana Rudina, Natālija Ļevina," stāsta filmas Latvijas producents Igors Proņins (Forma Pro Films). "Projekta sensācija – pirmoreiz vienā filmā filmējas trīs pārstāvji Jefremovu aktieru dinastijas: tēvs Mihails Jefremovs un viņa abi dēli – Ņikita Jefremovs ("Mīlestība ar akcentu", "Pelnrušķīte", "Mana brīnišķīgā aukle") un Nikolajs Jefremovs ("Baltā gvarde", "M.U.R").

No Latvijas aktieriem filmā varēs skatīt Ivaru Kalniņu, Mirdzu Martinsoni, Rīgas M.Čehova krievu teātra talantīgo jauno aktieri Andreju Možeiko un citus. Epizodēs piedalās pat mūsu spēkavīrs – pasaules čempions Raivis Vidzis.

Filmas režisors Aleksandrs Kananovičs (Baltkrievija) pazīstams skatītājiem ar tādām filmām kā "Mīlestība kā nelaimes gadījums", "Apprecēties ar ģenerāli", "Upei ir divi krasti" u.d.c.

"Ziemassvētki un Jaunais gads vairumam cilvēku ir vieni no mīļākajiem svētkiem, tāpēc ka nesaistās ar vēsturiskiem notikumiem un datumiem, tie vienkārši ir laba noskaņojuma un cerību svētki, laiks, kad viss it kā sākas no jauna," komentē filmas režisors Aleksandrs Kananovičs. "Katrs Jaunais gads ir kā balta lapa, kuru mēs sākam aprakstīt lieliskā garastāvoklī. Bet kāds gan var būt labs noskaņojums bez mīlestības, brīnumiem, burvestībām un bez jauka Ziemassvētku stāsta!"

Filmas "Tantiņas" uzņemšanu īsteno latvijas producentu kompānija Forma Pro Films un Krievijas kompānija TROGIR Prodakšn.

Vairāk - www.formaprofilms.com

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV