Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ciklu "Iepazīsti Eiropas kino!" turpina rumāņu filma

EasyGet.lv, 23.01.2013. 11:25

1. februārī kinoteātrī Splendid Palace Latvijas pirmizrādi piedzīvos rumāņu filma „Sveiki! Kā jums klājas?" (Buna! Ce faci?). Šī būs jau otrā filma Filmu studijas Rija aizsāktajā cikla "Iepazīsti Eiropas kino!".
Ciklu "Iepazīsti Eiropas kino!" turpina rumāņu filma

„Sveiki! Kā jums klājas?" ir rumāņu režisora Aleksandru Maftei 2010. gadā tapusi asprātīga romantiskā komēdija par laulātu pāri - vīrs Gabriels un sieva Gabriela, kuri, noguruši no divdesmit laulībā pavadītajiem gadiem, padodas vilinājumam iepazīties internetā. Kaisle, kas radusies starp diviem svešiniekiem - čatotājiem, rada sarežģījumus un vainas apziņu pret dzīves partneri. Turklāt viņu padsmitgadīgais dēls iztēlojies, ka nākotnē vēlas strādāt porno industrijā.

Aleksandu Maftei filma „Sveiki! Kā jums klājas?" ir pilnīgs pretstats vairums Rumānijā veidotajām filmām - režisoram ir izdevies apiet drūmo naturālismu un sniegt skatītājiem emocionālu un gaišu noskaņojumu. Lomās: Dana Voicu, Ionel Mihailescu, Paul Diaconescu, Jordi Garcia, Ana Popescu.

Filma pasaules pirmizrādi piedzīvoja 2010.gadā Transilvānijas Starptautiskajā Filmu festivālā. Savukārt 2011.gadā Monako kinofestivālā filma saņēma divas balvas – žūrijas Speciālbalvu un godalgu par daudzsološāko režisoru. 2012.gadā Losandželosas kinofestivālā rumāņu režisora filma ieguva skatītāju balvu.

Filma būs skatāma rumāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās, garums – 105 minūtes. Filma ir Rumānijas, Spānijas un Itālijas kopražojums.

Atgādinām, ka filmu studija Rija filmu ciklā "Iepazīsti Eiropas kino" skatītājiem piedāvā festivālos izrādītus un atzītus, bet plašākai publikai mazāk zināmus Eiropas režisoru darbus.

Foto: Kadrs no filmas „Sveiki! Kā jums klājas?". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV