Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Filma "Hičkoks" – slavenā kinorežisora cīņa ar sevi

Violanta Dzene, 23.01.2013. 14:19 | komentāri (1)

Biogrāfiska drāma "Hičkoks" stāsta par slavenu kinorežisoru un pretrunīgu personību – Alfrēdu Hičkoku. Filma ļauj ieskatīties režisora uzņemtā trillera "Psiho" aizkulisēs un sajust šauro robežu, kas šķir fantāziju no realitātes.
Filma "Hičkoks" – slavenā kinorežisora cīņa ar sevi

Būdams jau populārs un pieprasīts kinorežisors, Alfrēds Hičkoks ļaujas līdz šim pārdrošākajam eksperimentam – lielbudžeta filmu vietā uzņem pieticīgu, melnbaltu trilleri "Psiho". Negūstot atbalstu no kino studijas puses, Hičkoks nolemj pats finansēt filmu, riskējot ar visu, kas viņam pieder. Kopā ar savu sievu un asistenti Almu Revilu režisors dodas cilvēka dvēseles tumšāko bezdibeņu pētījumos, lai radītu mistisku un šausmu pilnu trilleri, kas prasmīgi spēlētos ar skatītāju nervu šūnām.

Filma "Hičkoks" sīki un detalizēti atklāj līdz šim slavenāko Alfrēda Hičkoka šausmu filmas "Psiho" uzņemšanas gaitu. Tā ļauj ieskatīties aizkulisēs, kur kinorežisors pa sienas caurumu gluži nevainīgi vēro, kā pārģērbjas aktrises, tanī pašā laikā spēj nežēlīgi vicināt nazi, lai tikai liktu aktieriem izjust šausminošas bailes un gūtu īstas emocijas. Filmas procesa gaitā atklājas ne tikai slavenā kinorežisora apbrīnojamais talants, bet arī viņa paša tumšā puse, kas balansē uz fantāzijas un realitātes robežas.

Kinorežisors ir tik pārņemts ar trilleru radīšanu, ka ļauj filmai aizēnot viņa attiecības ar sievu Almu Revili. Dzīvojusi vīra slavas ēnā, izjutusi greizsirdības mokas uz skaistām blondīnēm, kuras reizēm šķietami vīram ir bijušas svarīgākas par viņu pašu, Alma ļaujas slēptiem sapņiem, rakstot scenāriju citai filmai. Tikai atklātība atkal savieno Almas un Alfrēda Hičkoka dzīvi, un viņi kopā rada vienu no spēcīgākajiem kinorežisora trilleriem "Psiho".

"Hičkoks" piedāvā daudzveidīgas emocijas, kuras paspilgtina lieliska mūzika, atgādinot paša Hičkoka filmas noskaņu.

Par filmas zvaigzni kļūst Entonijs Hopkins, kurš lieliski iejūtas Alfrēda Hičkoka tēlā, pieņemot viņa gaitu, runas manieri un "vērotāja" skatienu. Viens no spēcīgākajiem mirkļiem filmā ir Entonija Hopkinsa atveidotā varoņa bauda, izdzirdot skatītāju kliedzienus filmas "Psiho" pirmizrādes laikā, tikmēr kinorežisors meistarīgi nospēlē skatītāju emocijas kā šausminošu simfoniju.

Lai arī filma atklāj dažādas kinorežisora dzīves aizkulises - viņa uzvedību filmas uzņemšanas laukumā un pretrunīgās attiecības ar aktieriem - kopumā filma "Hičkoks" pierāda, ka kinorežisors slavas virsotnes sasniedza, pateicoties savai sievai Almai Revilai un viņas atbalstam. Alma Revili nebija vienkārša sieviete slavenā kinorežisora dzīvē, viņa bija viņa mūza, līdzstrādnieks, sieva un mīļotā vienā personā.

Filma atklāj ne tikai Alfrēda Hičkoka nepārspējamo talantu, uztver cilvēku dvēseles tumšākos bezdibeņus, bet arī kinorežisora cīņu pašam ar sevi un savām ambīcijām.

Lomās: Entonijs Hopkins ("Jēru klusēšana", "Sarkanais pūķis" , "Hanibāls"), Helēna Mirena ("Karaliene", "Pēdējā pietura"), Skārleta Johansone ("Atriebēji", "Uzvaras punkts"), Džesika Bīla ("Siržu lauzējs", "Valentīnu diena"), Toni Kolette ("Sestais prāts", " Taras piecas personības") u.c.

Uz kinoteātriem Latvijā filma iznāks 1. februārī.

Foto: Kadrs no filmas. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV